Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 5 augustus 2013

Geen bootinspectie in takenpakket

Na het fietstassenonderzoek (gisteren, zie vorig bericht) hebben onze reporters Oscar en Cera ook nog een kadecontrole gedaan. Cera nam het voortouw en begon met een grastest, zoals u op bijgaande foto kunt zien.

Het was even schrikken voor Cera toen de Wams (Wamy) plotseling vanonder het wielhuis opdook en met één poot een heftige maaibeweging maakte. Cera sloeg direct terug maar wankelde daarbij een beetje achterover. Gelukkig had zij voldoende afstand van het water gehouden en viel ze niet van de kade.
Wamy verdween vervolgens snel; wij zagen hem de Katbladstraat inlopen en konden natuurlijk wel raden wat hij daar ging doen.


Cera ging door met haar kadecontrole, Oscar hield haar daarbij gezelschap maar bleef op veilige afstand van de gracht. Cera daarentegen balanceerde enkele keren gevaarlijk op het randje, iets waarvoor we haar een standje gaven. Daar trok ze zich echter weinig van aan.
Even leek het erop of Cera wilde overgaan op een bootinspectie, maar bedacht op het laatste moment dat dergelijke werkzaamheden niet tot haar takenpakket behoren (ze is daar trouwens ook niet voor opgeleid). Bovendien moest ze de kadecontrole eerst nog voltooien; ze was immers pas op de helft.


Oscars bezigheden hielden niet veel meer in dan het bestuderen van het drijvend afval (voornamelijk blik en vooral veel plastic); aan ander onderzoek zoals het controleren van touwen en plantengroei kwam hij niet toe.
Wel, toen Cera klaar was met haar inspectie en ons had bericht dat zij tevreden was over het resultaat van haar bevindingen, verlieten we de kade om thuis de voerbakjes te controleren. Deze waren inderdaad helemaal leeggevroten doch de dader was in geen velden of wegen meer te bekennen.

5 opmerkingen:

ina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
ina zei

Het blijft mooi, die weerspiegeling van de huizen in het water.

Tom Poes zei

@ mens ina:
Tja, dat kan je van ons poesen niet zeggen.

ina zei

@ Tom Poes: Gelukkig niet, dan zouden we maar in de plomp vallen.

Tom Poes zei

@ mens ina:
ik bedoelde eigenlijk dat we niet zo mooi blijven als die huizen.
Net zoals ons spiegelbeeld en weerspiegeling dus zeg maar.