Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 augustus 2013

Van weinig waarde

Vandaag was het weer eens tijd voor fietstassencontrole. Wij gingen op stap met Oscar en Cera, beiden zijn namelijk gespecialiseerd in het betere fietstassensnuffelwerk.
Nu is de Parallelstraat altijd een dankbare straat voor dergelijke controles, uiteraard omdat daar altijd de meeste fietsen met tassen staan geparkeerd, vooral op zondagochtend. Vandaar dat we daar dus heen gingen.
Het was nog zeer vroeg in de morgen, ver vóór Vroege Vogels, doch wij werden begeleid door schreeuwende meeuwen. Verder was het heerlijk rustig.

Er stonden gelukkig en zoals gewoonlijk weer lekker veel fietsen met allerlei soorten tassen in diverse kleuren en van verschillend materiaal.
Mevrouw K. had totaal geen kind aan haar haarfabrieken.

Alle informatie werd verzameld en opgeslagen. De inhoud van de tassen werd niet geïnspecteerd (in sommige gevallen wel aanwezig) want dat vonden de reporters niet belangrijk. Tenzij er ergens een vergeten harinkje of iets dergelijks achter was gebleven, maar dat hadden ze dan wel aangegeven.


Helaas is het wel zo dat de onderweg verzamelde informatie altijd door onze reporters geheim wordt gehouden.
Graag hadden wij u verteld wie (welke haarfabriek) er nog kortgeleden was langs gekomen en de nodige markeringen had achtergelaten in deze straat, maar daar wordt jammer genoeg niet over gerapporteerd.
En dat maakt vervolgens dat deze reportage eigenlijk van weinig waarde is...
Maar we kunnen u wel meedelen dat het heerlijk is om zo vroeg op de dag een rondje te lopen met Cera en Oscar (want nog geen verkeer op straat of op het water), en dat de Boez niet meeging omdat hij liever zijn eigen dingen op het dak wilde doen. Wat dat dan weer precies inhoudt weten we ook niet, maar we vermoeden dat het met de oude dame Luna te maken heeft.

Geen opmerkingen: