Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 augustus 2013

Hoogtevrees

Er is niet veel te zien op deze foto, behalve dan dat de dakgoot waarin de Boez zat best hoog is. En ook dat onze reporter zich helemaal uitrekte naar de boom waarin hij een vogel meende te bespeuren.
Mevrouw K. hield haar hart vast terwijl ventje Boezelmans, toen hij haar eenmaal in de gaten kreeg, luidkeels begon te mauwen. Wat dit had te betekenen, weten we niet. Vertelde hij over zijn prachtige uitzicht of gaf hij te kennen naar ons toe te willen?
Natuurlijk weet Boez best hoe hij moet lopen en klimmen om weer naar beneden te komen, daar waar zijn mens zat en zijn vriendjes rondliepen.
Maar hij had erg veel moeite met het maken van een keuze. Want aan de ene kant had hij dat schitterende uitzicht op de boom (met vogel), maar aan de andere kant leek het hem op straat ook wel erg gezellig.

Hij kwam eerst wat dichter naar zijn eigen huis toe, maar nam daar plaats in een wat lager gelegen goot met een nog beter uitzicht op de boom. Het geritsel tussen de bladeren was voor hem blijkbaar te spannend om te verlaten, en dus nam Boez plaats op het uiterste randje van de goot om nog beter tussen de takken te kunnen kijken.

Op dat moment besloot K. hem te gaan halen.

De verbazing bij de Boez was groot toen K. op het dak verscheen. Ja, want K. komt hier namelijk maar zelden omdat ze last heeft van hoogtevrees en dus deze plek liever mijdt.
Maar doordat de B. zo verrast was zijn mens op het dak te zien, kwam hij nieuwsgierig naar haar toe, en dat was nu precies de bedoeling.
K. sprak lieve woordjes tot de Boez en liet hem het openstaande raam zien.

En daar de zolder niet zo vaak wordt opengesteld voor onze haarfabrieken, was Boez nieuwsgierig genoeg om door het raam naar binnen te gaan. Ja, want wat zou er nu achter dat raam zijn, heh?
Daarna ging alles heel snel: K. liep achter de Boez aan, deed snel het raam achter zich dicht en vervolgens gingen zij samen de twee trappen af, en daarna de voordeur weer uit.


De Boez voelde zich genomen en liet zich een beetje chagrijnig neervallen op straat, vlak onder de boom waarop hij net nog had neergekeken.
Nee, daarboven had hij dichter bij de vogel gezeten maar hij had zich mee laten lokken door K. en had daar nu spijt van.
K. was echter dik tevreden en ging terug naar de buitentafel om met een tevreden, gerust gevoel verder van haar wijntje te kunnen nippen...

6 opmerkingen:

ina zei

O, mevrouw K., wat eng: U zo hoog op dat dak en dan ook nog met een wijntje op. Of had u dat wijntje nodig om het dak op te durven?

Tom Poes zei

@ mens ina:
er staat achteraf doorgegaan met nippen.
Daar zit toch geen woord Chinees of Russisch bij ?
Nieuwe bril bij ?

ina zei

@ Tom Poes: Doorgegaan betekent dat er al eerder was genipt, en dat "nippen" ken ik..

Greet zei

Eerst moest ze zich moed indrinken en daarna verder gaan om de schrik te boven te komen.
U had de fotograaf meegenomen, mevrouw Katblad. Kon hij het niet alleen af?

Annemieke zei

De fotograaf had kennelijk geen hoogtevrees? Of was die ook aan de wijn geweest?

Tom Poes zei

@ mens ina: maar toen Mevrouw K. begon met pino nippen, wist ze toch nog niet dat the Boez naar grote hoogten zou stijgen ? Er was toen nog geen reden tot moed innippen immers ?