Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 31 augustus 2013

Prikjes, zalfje en advies

Het is alweer een dikke week geleden dat wij met Myo en Mickie en hun mens bij de dierenarts waren voor de jaarlijkse APK van de beide haarfabrieken.
Natuurlijk kreeg Myo (foto) zijn prikje en werd hij helemaal nagekeken, maar omdat Myo steeds last heeft van een ontstoken oog, werd er aan hem wat langer aandacht besteed.


En net zoals vorig jaar had Myo (partijleider van Hof is Vol) een beetje moeite met die aandacht van de dierenarts, wat zich uitte middels een paniekaanval met hyperventileren, en dat is wat u op deze foto ziet gebeuren.

Wel, Myo kwam er verder goed van af. Voor zijn oog kreeg hij een zalfje mee, en verder het advies om af te vallen, dus te stoppen met het jatten van de maaltijden van Mickie. Dat wordt nog een hele klus, hebben wij begrepen.Mickie had eveneens niet zoveel zin in een onderzoek op de behandeltafel, maar was daarnaast toch ook wel erg nieuwsgierig. Ze is nog jong, heh? Ja.
En ze zit prima in haar vel, zei de dierenarts.
Ook zij kreeg natuurlijk een prikje met daar achteraan een wormenpilletje, maar dat was zo gepiept.

Op weg naar huis werd er nauwelijks geklaagd; alleen Myo liet af en toe wat zielige geluidjes horen.

Wel, met een beetje geluk en vaak smeren zal het spoedig beter gaan met het oog van Myo en mogen de beide haarfabrieken pas over een jaar weer in de Katmobiel mee.

1 opmerking:

ina zei

Succes met je oog en je dieet, Myo.
En je mens sterkte met het toedienen van het zalfje en het toezicht op het eten jatten.