Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 31 augustus 2013

"Ik heb ook zo mijn problemen"

Haarfabriek L:
Ik blijf graag anoniem, dus noem mij maar L. Meneer L. ja.
Nee, ik zit hier niet in deze wachtkamer als patiënt maar als toezichthouder. Ik zie er namelijk regelmatig op toe dat al mijn soortgenoten en blafbeesten en wat er zo nog meer binnen wordt gebracht, zich gedragen en niet teveel lawaai maken. En inderdaad, dat er niet op de vloer geplast wordt, of erger.
Als het nodig is wil ik ook nog wel eens optreden als psychikater voor de al te zeer opgewonden of angstige haarfabrieken, maar als het even niet nodig is doe ik dat liever niet.
Nee, ik vind het hier allesbehalve eng want mijn mens woont en werkt hier. De man met de spuitjes inderdaad. Maar u moet goed bedenken dat hij alleen maar prikt als het nodig is.
Als er even geen patiënten zijn, maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn vacht te fatsoeneren, want het mag niet zo zijn dat de kat van de dierenarts er vies of slordig uitziet, heh? Daarom ja.
Nee, ikzelf hoef gelukkig nooit in een Katmobiel mee en dus heb ik erg te doen met degenen die daar wel toe gedwongen worden. Ja, het is best fijn als je mens je door en door kent, je altijd op tijd je prikjes van hem krijgt en er bij ziekte direct ingegrepen kan worden.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik ook zo mijn problemen heb.


Artrose inderdaad, want ik ben niet zo piepjong meer en heb daar blijkbaar aanleg voor. Nee, dat heeft mijn mens helaas niet kunnen voorkomen, al heeft hij daarvoor gestudeerd.
Maar nu graag een ander onderwerp, als u dat schikt.

Wel, ik weet dat de assistente u net heeft gewaarschuwd voor mij. Ja, dat ik zou kunnen uithalen als u mij al te heftig zou aaien, maar ik kan u verzekeren dat ik dat niet doe als u mij voorzichtig op mijn kop kriebelt. Dan ga ik even zo zitten dat ik mijn artrose niet voel en dan doet u die gekke camera weg, ja? Fijn dat u mij zo goed begrijpt. Hoe was uw naam ook alweer?

2 opmerkingen:

Greet zei

Haha, mevrouw Katblad, wat een vondst, psychikater.

Annemieke zei

De psychikater os zeker op leeftijd. Die was al bij die dierenarts toen wij daar nog woonden (7 jaar terug)!
Maar wijsheid komt met de jaren natuurlijk en helaas arthrose ook...