Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 augustus 2013

Moeilijke tijden voor Japekoppie

Japekoppie:

Mevrouw K. is op dieet. Dat moet ze natuurlijk helemaal zelf weten en misschien is dat ook wel goed voor haar, maar het betekent wel dat de proeverijtjes niet meer zijn wat ze waren, en daar lijd ik zeer onder.

Natuurlijk mis ik nog het meest de Franse kaasjes, en dan vooral die lekkere rijpe, die vanzelf van het plankje aflopen als je ze niet snel genoeg opeet. En van mij mag er aan zo'n kaasje best een luchtje zitten, wat meestal aangeeft dat het betreffende stukje zuivel snel moet worden opgegeten, voordat het luchtje zelfs voor mijn neus te heftig wordt.
Maar behalve wat jonge, zachte geitenkaas komt er dus niks meer op tafel, en daar lijd ik erg onder.

Jawel, er wordt ook nog wel eens een blikje sardines opengetrokken, ook niet vies trouwens, maar het aantrekkelijke van een proeverijtje is natuurlijk altijd nog de diversiteit aan hapjes, de verrassing van een nog niet eerder genuttigd product uit een kruidige alpenweide of van schaapjes die voornamelijk walnoten op hun menu hebben staan, om het maar niet te hebben over een smakelijk harinkje dat werd opgevist uit verboden wateren.

Nee, voor die proeverijtjes van mevrouw K. loop ik niet zo warm meer en ik begin zowaar te verlangen naar de simpele boerenkool met worst, de intimiteit die op de redactie ontstaat als de regen en wind buiten tekeer gaan, de ramen weer dicht zijn en het luik - ook 's nachts - wordt afgesloten zodat het in- en uitgehuppel van mijn huisgenoten een halt wordt toegeroepen en we allemaal rustig slapen als het donker is en opstaan als het licht wordt. Want ik lijd namelijk nog het meest onder het gebrek aan regelmaat en structuur, die een lange zomer nu eenmaal met zich meebrengt.
En daar laat ik het even bij, voor nu althans.

4 opmerkingen:

ina zei

Arme Japie, je bekkie is helemaal ingevallen.

Greet zei

Japekoppie , je wordt helemaal lyrisch. Maar ja, je weet het, hè, 't is crisis.

Annemieke zei

Moeten we een hapjes inzameling doen onder het mom "help jk de zomer door?"

Oh die Poes zei

Franse kaasjes die vanzelf van tafel aflopen, daar zitten toch de levendige maden in van de Bourgondische Tse tse vlieg ?