Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 juli 2014

Niemand thuis!

Zittend aan de buitentafel hoorden wij Gijs op zijn balkon zitten roepen en schelden. Zijn mensen zijn namelijk op vakantie en de oppas was blijkbaar even een boodschapje aan het doen, net op het moment dat Gijs had besloten naar binnen te willen.
Mevrouw K. pakte haar camera om Gijs' capriolen vast te leggen.
Na een eerste foto leek het haar een beter idee om een stukje te filmen...

Doch je zult het net zien: Gijs staakte tijdens het filmen zijn kunstenmakerij en ging er eens lekker bij zitten,
en toen de camera terugging in de fotostand, hervatte hij zijn klauterpartij weer. Mevrouw K. had dus helaas niet genoeg geduld gehad en weer een lesje geleerd...


Hoppa, het klimrek in!

Brug met ongelijke leggers.


Draai met bijpassend geluid.


Hangen in halve spreidstand.Terug naar basispositie.
Voor wie het niet weet: het balkonnetje beschikt niet over een bodem.

Iets later zagen wij Gijs langs de blauwe regen naar beneden komen; blijkbaar was hij ervan overtuigd geraakt dat er echt niemand thuis was.

2 opmerkingen:

ina zei

Die Gijs kan er wat van! Jammer dat het filmpje niet gelukt is. Nu Rooie Gijs er niet meer is kunnen we Zwarte Gijs misschien beter Gijs Zonderland noemen, of Gijs Zonderbodem.

Sandrazz zei

:) genieten van zo'n reportage als deze, geweldige toelichtingen bij de foto's :)