Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 11 juli 2014

Gezellig op de koffie

Laatst waren wij op bezoek bij Magiz, die met Sonny, Gizmo en de Wams aan het gevaarlijke water woont. Onze reporters Oscar en Cera waren met ons meegegaan maar werden minder hartelijk ontvangen. Op bijgaande foto ziet u hoe Sonny in de aanvalshouding staat en de Os op zijn hoede is. Cera was toen uiteraard al terug naar de Katbladstraat, waar ze lange tijd - vlak om de hoek - op ons bleef zitten wachten. Gizmo ziet u bij de waterkant; zij had minder bezwaar tegen de aanwezigheid van de haarfabriekenpers. De Boez? Nee, die was thuisgebleven.

Oscar zat in een spagaat. Niet letterlijk natuurlijk, maar wij bedoelen daarmee dat hij aan de ene kant graag wilde blijven wachten op mevrouw K. vanuit de gedachte: samen uit, samen thuis (wat op zich een prachtige gedachte is natuurlijk), maar aan de andere kant toch wel wat moeite had met het vijandige gedrag van de Rooie Sonny B., die nu eenmaal zijn territorium diende te bewaken.

Ja, en waar de Wams was?

Ook in de buurt natuurlijk, maar hij nam het conflict omtrent het territorium minder serieus omdat hijzelf immers niets anders doet dan grenzen overschrijden en andermans voerbakje leegeten. Doch van een beetje treiteren en dreigen is hij ook niet vies, en dat kwam hij dus doen.
En zo kwam het dat er nog even rond de geparkeerde wielhuizen werd "gedanst", maar gelukkig donderde daarbij niemand in de gracht. Oscar was echter best wel blij toen de koffie op was en we terugkeerden naar de Katbladstraat.

2 opmerkingen:

Greet zei

Ha, daar is Wamsie weer!

katja zei

Hoe Wams toch zo slank blijft terwijl hij zoveel voerbakjes leegrooft...