Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 juli 2014

Vergissing

Boez:
Het is schandalig zoals ze af en toe zonder mijn toestemming over mijn dak heen lopen. Al kom ik er de laatste dagen zelf niet zo vaak meer omdat het raam dicht blijft als het regent (mevrouw K. wil mij niet toestaan mijn poten met bagger, mos en algen aan het dekbed af te vegen), dat mag nog geen reden zijn voor anderen om stiekem rondjes te komen stampen in mijn gebied, vieze pootafdrukken te maken op onze keukenkoepel en brutale blikken te werpen op of zelfs in onze voerbakjes.
Nee, het moet namelijk niet gekker worden...

Nee, ik heb nog niet kunnen zien wie het is die daar zo onbeschoft en brutaal over mijn dak loopt.
Mevrouw Troy en haar zoon Japekop kunnen het niet zijn, want die zijn een tijdje terug voorgoed verdwenen. Vandaar ook dat ik hier nu de leiding heb en dat de handhaving op het dak thans tot één van mijn verantwoordelijkheden of zelfs plichten behoort.
Wel, juffrouw Sokkevoet en Columbus kunnen het ook niet zijn, want die zijn op mijn aandringen verhuisd naar een andere wijk. Net zoals Luna trouwens, zij vertrok nadat ik haar een paar keer flink de waarheid had gezegd.
Nee, Simba durft ook niet meer daarboven op het dak te komen en dat is vast (of bijna zeker) eveneens te danken aan mijn consequente optreden tegen al die buurhaarfabrieken die ongestraft dachten hun smerige patten op ons keukenlicht te mogen zetten zonder dat zij daarvoor hoefden te boeten of betalen op de één of andere manier. Nee, deze grote Boezelmans laat inderdaad niet met zich sollen, dat mag iedereen gerust weten en daar schaam ik me niet voor.

Ik geloof dat de overtreder me heeft gehoord of geroken, want ik hoor geen gestamp en gespring meer. Ja, hij zal wel zijn vertrokken, de bangerik, de angsthaas.
Nu wil ik graag over een minuutje of zo even naar boven om uit het raam te springen en rond de koepel te snuffelen om zodoende wellicht te weten te komen of te achterhalen wie het is geweest, en daarvoor heb ik dus uw hulp nodig, mevrouw K., voor het openen van de achteruitgang dus.

U zegt dat de deur boven al die tijd heeft opengestaan? En dat Oscar zojuist via diezelfde achteringang binnen is gekomen en op ditzelfde moment de trap af komt? Er zat dus helemaal geen vreemdeling op het dak, vertelt u mij? Omdat het gewoon onze eigen Oscar was?
Nee, ik heb zeker niet voor niets gescholden want ik voel me een stuk beter dan daarstraks, toen ik nog behoorlijk chagrijnig was vanwege het idee alleen al. Ja, en dan nu maar een snoepje voor mijn oplettendheid, heh? Twee mag ook, ja...

3 opmerkingen:

ina zei

Deze grote Boezelmans: wat heeft-ie toch een schattig bekkie..

Jacq. zei

Hij lijkt een enorme kanjer van een kater die Boez.

katja zei

Van die onderste foto gaat inderdaad wel iets dreigends uit hoor Boez! Met al die messen op de achtergrond... Nee, jij laat vast niet met je sollen!