Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 juli 2014

Machtsstrijd

De Boez heeft weer eens last van zogenaamde "aanvliegbuien". Daar gebruikt hij natuurlijk Oscar voor (als slachtoffer dus, heh?) want de Os zal niet veel terugdoen, houdt namelijk helemaal niet van amok en probeert de Boez op zo'n vriendelijk mogelijke wijze tot rust te krijgen.
Doch dat lukt hem niet altijd even goed.
Zie op nevenstaande foto het lieve bekkie van de Boez met die schattige (scherpe) tandjes!

Enkele seconden later heeft Oscar zich losgerukt en zitten ze tegenover elkaar om elkaar goed in de ogen te kunnen kijken en te intimideren. Een machtsstrijd inderdaad.De zwiepende staart van de Boez zegt genoeg. Deze strijd is naar zijn mening nog niet gestreden en hij wacht op een volgende kans om zijn vriendje te belagen.
Laten we snel naar de volgende foto kijken.


Oscar ligt alweer in de verdediging nadat Boez hem op de nek was gesprongen. Wij zagen maaiende pootjes maar weten niet of er enige fysieke schade is veroorzaakt. Dat zou mevrouw K. later wel gaan controleren.Boez heeft bakzeil gehaald, heeft zich daartoe waarschijnlijk toch nog laten overreden door Oscar. Het is dus weer vrede op aarde (voor zolang het duurt).
Het vechtmonster ligt nonchalant zijn klauwen te wassen.

Bij controle bleken beide vrienden behoorlijke korsten op hun kop te hebben maar hadden er geen van beiden erge last van.
Oscar woont overigens nog steeds bij ons, al wordt hij frequent lastiggevallen door de B.

2 opmerkingen:

De Club van Rome zei

Men dient vlinders met aanvliegbuien zo wie zo buiten den deur te zetten.

ina zei

Sinds wanneer is de Boez een vlinder?