Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 juli 2014

Geen vangnet

Het seizoen is weer begonnen... Nee, niet met betrekking tot het zo nodig moeten verbreken van het record Pergola Zitten, maar wel ten aanzien van de hoognodige, strenge bewaking van onze druiventrossen, die nog nooit zo vroeg in het jaar al zo groot en talrijk waren.
Natuurlijk is Oscar de aangewezen haarfabriek voor het klaren van deze klus, en het toeval wilde dat hij zich als enige kandidaat had gemeld voor deze vacature omdat onze andere twee luie mormels liever op een zacht dekbed liggen, vooral als er af en toe een minuscuul klein spatje uit de lucht valt.

Wel, laten we bij de les blijven.
Oscar neemt zijn taak erg serieus, maar af en toe vallen zijn oogjes dicht en dreigt onze stoere bewaker naar beneden te storten. En daar beneden hebben wij helaas geen voorzieningen voor een zachte landing.

Gelukkig bleef de Os hangen, maar hoe of waaraan konden wij niet precies waarnemen.


Even later echter zat hij weer stevig bovenop en kon hij aan een volgende ronde indommelen beginnen.
(Nee, een vangnet is geen goed idee, u kunt vast wel bedenken waarom niet! Tjongejonge.....)

1 opmerking:

annemiek zei

Misschien een babymatrasje eronder.