Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 31 juli 2014

Stemmingswisselingen?

Heeft de Boez last van stemmingswisselingen? Je zou het bijna wel denken want wij zien hem om de haverklap Oscar aanvallen om hem eens even flink in de nek te bijten of anderszins lastig te vallen.
Wij vragen de Boez keer op keer om daarmee op te houden, maar hij heeft geen boodschap aan onze verzoeken; waarschijnlijk heeft hij zichzelf niet meer in de hand (eh, poot natuurlijk).

Een moment later lijkt Boez' agressieve bui over te zijn en zit hij broederlijk naast zijn beste vriend, maar deze (Oscar dus) vertrouwt de zaak nog niet helemaal. De Boez is namelijk volstrekt onberekenbaar, dat heeft Os al vele malen eerder moeten meemaken.

En inderdaad, weer even later begint het gedonder helemaal overnieuw en krijgt de Os wederom de volle laag.
Gelukkig brengt de komst van een haarfabriekenhatend blafbeestje uitkomst.


En zo kwam het dat Jut en Jul eensgezind wegdoken onder de Moerbei om daar te wachten tot het gevaar weer geweken was.
De Boez gedroeg zich na deze onverwachte, spannende gebeurtenis een korte tijd normaal zeg maar, doch niet lang daarna zou hij het de Os weer moeilijk maken.
Geen wonder dus dat Os 's avonds geen zin had zich voor het diner te melden. Hij kwam pas naar binnen toen de B. klaar was met eten en naar boven was vertrokken, en na zijn eigen maaltijd kwam de O. troost zoeken bij mevrouw K. op de bank. Zij heeft hem toen maar een poosje lekker zitten knuffelen...

3 opmerkingen:

katja zei

Misschien moet mevrouw K een blafbeest erbij nemen om het gedonder tussen Boez en Os tot een einde te brengen.... :-|

Pier zei

@ katja: K. heeft toch al dat boombeest erbij genomen..

Annemieke zei

Zou boez familie zijn van Suarez? Die beweert ook dat ie zich niet kan bedwingen en bijt dan tijdens het spel. Misschien kan Mw. K de boez ook wel voor 97 miljoen euro verkopen aan Barcelona?