Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 juli 2014

Zonnesteekverlof weer ingetrokken

Omdat het lang zo warm niet meer was als een paar dagen terug, hebben we het zonnesteekverlof van onze haarfabrieken per onmiddellijk ingetrokken en ze aan het werk gezet.
De eerste taak van die dag (gisteren dus) was het verkennen van de Kruidentuin.
De Boez ging enthousiast voorop, het leek zowaar of hij er zin in had! (En dat nemen we dan maar aan...)


Oscar moest nog even op gang komen. Tenminste, zo leek het maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij aan het vlinders tellen was want er waren er zeer veel!


Daarna was het opeens erg dringen op de betonnen afscheiding van de kruidenbak. Je zou bijna denken dat daar verderop wat gaande was of dat er in elk geval een bepaalde, ongewone situatie (van wat voor aard dan ook) was ontstaan waarvan wij nog niet eerder afwisten. Dat gedacht en gezegd hebbende, ging mevrouw K. een kijkje nemen.


Uiteraard moest Oscar in zijn functie als topreporter po(e)seren bij het bijzondere voorwerp. Hij eiste vervolgens een foto op groot formaat, en mevrouw K. stemde toe.
Cera had uiteraard de pest in en liep gelijk door naar een bankje om zich daar uiterst onverschillig en ongeïnteresseerd een flinke wasbeurt te geven. Daarover kunt u in een volgend bericht lezen, dat natuurlijk hierboven komt te staan want zo werkt het nu eenmaal bij een blog.

1 opmerking:

ina zei

Wie de pet past..