Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 juli 2014

Gizmo heeft heldere achtergrond nodig

Laatst zagen wij Gizmo in de Kruidentuin en konden wij daar van haar wat aardige foto's maken. Gizmo is namelijk moeilijk fatsoenlijk op de kiek te krijgen vanwege haar kleur en daarbij ook nog haar beweeglijkheid.
Maar dit keer was zij bezig met sporenonderzoek tegen een achtergrond van fris groen, en dus nam mevrouw K. haar kans waar.


Helaas wilde ze (K. - red.) te snel dichtbij komen en daar schrok de - kleine zwarte meid met de mooie heldere ogen - van.
Ja, soms heeft de fotograaf (ook K. - red.) een beetje al te veel haast en vergeet dan op zo'n moment dat haarfabrieken helemaal niet houden van plotselinge toenaderingen, en dat je dus voorzichtig en langzaam op ze af moet stappen....
Maar dit plaatje viel toch nog goed uit.

Gizmo kwam tenslotte ook nog bij de redactie langs om aldaar van het prachtige Pampasgras te eten. We hopen dat ze daar later geen last van heeft gekregen.
Wat staat de kleur roze haar prachtig, heh? Erg lief inderdaad.


4 opmerkingen:

katja zei

Op foto twee probeert Gizmo toch nog incognito te blijven.

Ze komt inderdaad prachtig uit zo tussen het frisse groen!

Annemieke zei

Wat is ze mooi! Heb een zwak voor zwarte katten (en witte - rip Pim )

ina zei

Gizmo is een mooi modelletje, alleen iets te eigenwijs om rustig te po(e)seren, denk ik. Gelukkig is Cera wat professioneler.

Mevrouw Katblad zei

Leuk Annemieke, dat u Pim weer eens noemt. Ja, die was heel bijzonder en wat waren dat toen mooie tijden...