Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 juli 2014

Nieuwe zwabberbuik in Katbladbuurt

Jawel, hier zit het hele stel klaar om een stukje te gaan lopen (zelfs de Boez inderdaad), maar mevrouw K. moest nog even zo nodig een rondje Kruidentuin doen. En de reporters bleven geduldig op de hoek van de Parallelstraat op haar wachten.


Wel, onderweg gebeurde er niets bijzonders, tot het stel bij de hoek van de Steeg kwam waar de Boez nodig enige rek- en strekoefeningen moest doen. Dit kunt u op bijgaande foto zien.Oscar maakte duidelijk dat hij de grote ronde wilde maken en liep vastbesloten in de richting van het gevaarlijke water.
Zou mevrouw K. met Oscar meegaan?
Dat was hier nog niet helemaal duidelijk.
Want eerst namelijk wilde zij in verband met de democratische besluitvorming overleggen met Boez en Cera.
De eerste reageerde afwijzend op het voorstel om door te lopen (de hele Parallelstraat uit), maar daar keken we niet van op.
En Cera had het (zoals u hier ook kunt zien) veel te druk met het oefenen in het rollen op klinkers. (Wij denken dat er stoeprol-wedstrijden op komst zijn maar weten dat niet zeker; er hangen in elk geval geen posters met aankondigingen in de Katbladbuurt.)

Wel, waarom Oscar zo flink was doorgestapt werd mevrouw K. al snel duidelijk: een eindje verderop zat een onbekende haarfabriek "Verboden toegang" naar hem te seinen, en wij meenden ook nog "Rot op!" op te vangen. En daar het voor Oscar als reporter natuurlijk nergens verboden is of mag zijn, wilde hij bij deze vreemde snoeshaan (of -hen) verhaal gaan halen.Gezien de buikomvang van deze haarfabriek, zou je kunnen denken dat het een dame op leeftijd is, maar denkende aan Myo, kun je concluderen dat een vergissing snel gemaakt is.
Geslacht is dus onbekend gebleven, maar fel was ie wel, dit flinke exemplaar.
Oscar liet zich als een echte persmuskiet echter niet verjagen en zette de achtervolging in. Maar nee, tot een onaangenaam treffen kwam het niet want dat zit nou eenmaal niet in de aard van onze topreporter.

De vreemde ging daarop plots naast een vuilnisbak zitten, wij zagen allerlei fraaie, nieuwe potplanten en dus was mevrouw K. zo vrij te denken dat deze heer of dame hier kort geleden is komen wonen. En zo dacht de Os er ook over.

Maar het duurde toch nog zeker een minuut of tien tot de Os zijn onderzoek rond de voordeur van de nieuwe bewoner van de Parallelstraat had beëindigd en op zijn dooie gemakkie achter mevrouw K. aankwam. Die was natuurlijk snel gaan kijken waar Cera en de Boez waren gebleven, want zij houdt haar ploeg verslaggevers het liefst bij elkaar.


Wel, Cera stond vlakbij haar bij de Steeg, maar de Boez was al een heel eind op weg naar huis, namelijk aan het eind van de Steeg. Hij liep niet maar stond daar te wachten met zijn rug naar haar toe en zwiepende staart. "Zeker de pest in, Boez?, vroeg K. nog. Maar de B. reageerde niet en ging gewoon door met zwiepen.
Uiteindelijk kwamen we toch wel allemaal tegelijk weer op de redactie, en daarover was K. erg tevreden want het kan ook zomaar anders aflopen, heh? Tja.

2 opmerkingen:

Pier zei

Het wordt tijd voor een vakbond van stadsreporters na de penibele introductie van die zaagmasjien.
De NVSH: Nederlandsche Vereniging van Stadsreporters Haarfabrieken, afd. KBB e.o.(Katbladbuurt e.o.).

ina zei

Was mevrouw K. niet brutaal genoeg om even aan te bellen bij die deur met die nieuwe plantenpotten? Ik ben nu wel benieuwd of Zwabbertje een hij of een zij is en hoe hij/zij werkelijk heet.