Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 16 juli 2014

Geen training nodig

Er hebben zich wat verschuivingen voorgedaan in de taakverdeling bij de afdeling bewaking van het LKB. Daar hoeft u zich niet ongerust over te maken, want voor hetzelfde geld is vóór het nieuwe ochtendgloren e.e.a. weer helemaal teruggedraaid of nog verder (en wellicht schokkenderder) veranderd, wie zal het zeggen, heh? Ja, wie o wie. Nou.

Wel, de Boez heeft dus thans de tafelwacht op zich genomen, waarbij de bewaking van de druiventrossen is inbegrepen. Inderdaad, erg belangrijke zaken, al zouden wij liever gehad hebben dat tenminste één van onze haarfabrieken zich had bekwaamd in het water geven van dorstige en noodlijdende gewassen. Ja, vergeet dat maar, geen belangstelling voor deze tak van sport helaas, dus K. moet dat zelf doen... Maar goed, op deze foto houdt onze tafelkat toevallig wel de noordzijde van de Katbladstraat nauwlettend in het oog.

En op deze foto ziet u de Boez de zuidzijde van onze straat in de smiezen houden.

Is er voor dit werk enige training nodig? Neen, of eigenlijk nauwelijks.
Natuurlijk is een goed stel ogen vereist, en die heb je of die heb je niet, kwestie van erfelijkheid (dna) en een tikje geluk.
Enig verstand of een wat verdergevorderde ontwikkeling van de hersentjes is niet vereist, zij het dan dat je wel een mogelijke dief of rover moet kunnen herkennen en aanwijzen. De sportschool hoeft in ieder geval niet bezocht te worden door de werknemer (want niet vereist), schoon gewassen en heerlijk geurend is ook geen vereiste (in tegendeel eigenlijk, want hou maar lekker op een afstand, die vijanden), en een blaasprobleem tenslotte (dus veel moeten plassen) is uiteraard niet erg handig bij het uitoefenen van dit beroep. Maar de B. heeft daar gelukkig geen last van.
Ja, inderdaad een makkie dus, en daarom ook niet echt heel goed betaald door mevrouw K. En omdat de Boez heel erg van (dure) snoepjes uit paarse doosjes houdt, zit het er dik in dat hij morgen alweer een ander baantje heeft, of in elk geval op zoek gaat naar een bijbaantje.
Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de gang van zaken.

1 opmerking:

ina zei

Ik vind wel dat het risico op een stijve nek beloond dient te worden met tenminste 2 snoepjes per dag.