Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 juli 2014

Leerplan voor viespeuken

Cera:
Een kat moet zich nu eenmaal heel vaak wassen; dat zouden mensen trouwens ook moeten doen, als ik zo vrij mag zijn dat hier te verkondigen.
Nee, daar heb je heus geen warm water en zeep voor nodig, gewoon een schuursponsje om de poten mee te schrobben en te bevochtigen, en daarna gaat alles verder vanzelf.
Ik zal het één keer voordoen, kijkt u mee?
Na het wassen en bevochtigen van de poot, moeten de oren en snuit een goede beurt hebben.
Komt u gerust wat dichterbij, dan kunt u alles veel beter volgen.Ja, u ziet het goed: de oren moeten van achter naar voren worden gedaan, anders mis je misschien de belangrijke plekjes en bovendien moet je natuurlijk tegen de haren in wassen anders heeft het allemaal geen zin. Kunt u het goed zien zo? Wel blijven opletten, heh?


Inderdaad, tussen de oren kan het ook behoorlijk vies zijn, vooral als er mensenhanden over je kop hebben geaaid en je wilt niet weten waar die handen allemaal in hebben gezeten of wat ze ermee gedaan hebben. Er zijn zelfs mensen die net aan de kaas hebben gezeten of aardappels hebben geschild en die rottige geuren krijg jij vervolgens weer in je haren gesmeerd, snapt u? Daarom ja.


Natuurlijk is het ook van grote importantie om je borst en buik een goede wasbeurt te geven voor zover je daar bij kunt komen, en dat is eigenlijk bijna overal, behalve dan dat kleine stukje onder de kin en de bovenste bovenkant van de hals. Erg fijn als u me daar straks nog even bij wilt helpen, maar dan wel graag met frisse handen. Ja, voor borst en buik gebruik ik mijn schuursponsje, want daarmee kan ik goed tussen de haren in waar dat nodig is; u wilt vast ook niet weten wat daar allemaal tussen kan blijven hangen, vooral als ik mijn tuinronde heb gedaan.

Nu ben ik een beetje moe geworden dus zit een demonstratie van het tussen de achterpoten wassen er vanochtend helaas niet meer in. Ja, dat gaat ook rechtstreeks met het schuursponsje en bovendien gaat dat het beste als je nog geen last hebt van artrose of andere nare aandoeningen van het bewegingsapparaat, dat spreekt voor zich.

Wel, ik hoop dat u en uw lezers wat hebben opgestoken van mijn les en een donatie willen doen aan het fonds "Cera's leerplan voor viespeuken", waarvoor ik binnenkort een rekening zal openen. Ja, een paar aaien mag ook, u kent mijn zwakke plek goed, heh? Toch wel schone handen?

5 opmerkingen:

ina zei

Wat een duidelijk leerplan, Cera; ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik het toch op de mensenmanier doe.

Anoniem zei

heel goed voorgedaan Cera, echt inspirerend. Ik moet het alleen nog "vertalen" naar mijn mogelijkheden als mens.
die aaien houd je nog tegoed van mij hoor!
tineke

Piet zei

Je hebt het mooi uitgelegd en goed voor gedaan, maar ik ben niet zo lenig (meer) als vroeger. Daarom doe ik het maar gewoon op de mensenmanier Cera.

katja zei

Cera, het heeft denk ik niet veel nut om borst en buik te doen als je op zo'n ranzig bankje ligt te dweilen...

De Club van Rome zei

Peuken zijn zo wie zo viezerig.