Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 juli 2014

Siëstabuitenlokaties van de jongens

Bij erg warm en benauwd weer houden onze haarfabrieken hun siësta het liefst in een flinke plantenpot. Gelukkig is daarvoor bij sommige planten voldoende ruimte aanwezig.
Hier ziet u de Boez bij de Vlinderstruik die voor ons Poezenloket staat, dus onder ons raam.
Het loket wordt overigens nauwelijks meer gebruikt sinds het verscheiden van mevrouw Troy; zij was onze (zeer bekwame) receptioniste. Haar taak werd helaas door niemand overgenomen en T.T. wordt derhalve nog steeds zeer gemist...

Oscar ligt het liefst bij de Kattenstaart, al houden wij de grond in deze pot behoorlijk nat. Maar dat lijkt hem niet te deren.

Onze derde reporter, juffrouw Cera, doet niet aan potliggen omdat zij dan grote kans loopt niet gezien te worden door voorbijgangers of bezoekers; zij zou in dat geval ongetwijfeld een hoop aaien en knuffels mislopen en dat risico wenst zij niet te nemen.
Bovendien is er in zo'n pot onvoldoende ruimte voor een flinke waspartij, en ook dat is uiteraard onoverkomelijk. Vandaar dus.

4 opmerkingen:

ina zei

Vochtige aarde is lekker koel. Ze zijn wel slim, die jongens.

Bianca zei

Fraaie term "potliggen" !

Diederik zei

Tijger is momenteel de populairste haarfabrieksnaam.
Maar geldt dat dan alleen voor de katerwerkplaatsen of ook voor de poesfabrieksels ?
Je hebt natuurlijk wel de quote een dronken mensvrouw is een tijger in bed. Maar dat terzijde.

katja zei

Ja, Cera heeft natuurlijk altijd haar camouflagepakje aan en dan val je helemaal weg tussen de plantjes (de jongens blijven toch vrij duidelijk zichtbaar met al dat wit, die zouden juist graag wat meer in de achtergrond opgaan op die momenten, denk ik)