Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 juli 2014

Twee keer chagrijn

Hier ziet u Lima, hij kwam naar ons toe toen wij even op het Zooiplein waren. Lima was niet erg in zijn hum want zijn mensen waren op vakantie en hij was helemaal alleen thuis. Vandaar ook dat hij ons opzocht; zijn saaie leventje miste de nodige opwinding en vertier.

Het vertier kwam in de persoon van Sonny, die ook niet helemaal lekker in zijn vel zat.
De oorzaak daarvan was een traumatisch tandartsbezoek, afgelopen vrijdag.


Sonny had namelijk al wat langer last met het wegkauwen van zijn eten, en daarom nam zijn mens hem mee naar de tandendokter in Den Haag.
Daar ging Sonny onder narcose zodat de dokter zijn bekkie goed kon bekijken zonder daarbij ernstig gewond te raken. Wel, de diagnose viel niet mee en er moest gelijk geopereerd worden.


Er werden hem 5 kiezen ontnomen en vervolgens werd de boel netjes gehecht. Nu is Sonny op dieet, want de wondjes mogen natuurlijk niet gaan ontsteken.
Geen wonder dus dat Sonny chagrijnig was, heh?
Inderdaad, arme jongen...

En nadat Sonny zich had afgereageerd op Lima, zocht hij Cera op om haar nog even lekker zijn ongenoegen in te wrijven.
Cera bleef trouwens onbeweeglijk zitten tot Sonny klaar was met het haar toezenden van zijn boze, dreigende blikken.

Lima had zich ondertussen teruggetrokken tot vlak bij zijn huis, en hield vanaf die plek het Zooiplein in de gaten. Wat er nog meer gebeurde op het Plein? Daarover later meer want mevrouw K. moet op dit moment heel dringend gaan uitzoeken waarom er vreemde mannen op haar dak lopen en wat ze daar allemaal aan het doen zijn.
Wij wensen tot slot Sonny een snel herstel toe en kunnen u ook nog even snel mededelen dat de mensen van Lima zijn teruggekeerd en hij zich dus niet meer eenzaam en alleen hoeft te voelen.

3 opmerkingen:

ina zei

Arme Sonny, knap maar snel weer op, dan kun je weer lekker bijten als je weer eens naar de dokter moet.

Annemieke zei

Beterschap Sonny! Zonder kiezen heb je vast extra veel zacht, hoogwaardig (lees duur) voer nodig

katja zei

Jemig Sonny, dat is heftig! Vijf kiezen! Wat zal je een pijn hebben gehad.