Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 juli 2014

Zes jaar alweer!

Onze Os (reporter, verkenner A, plantendeskundige enz.) is vandaag 6 jaar geworden; we (mevrouw K.) hebben (heeft dus eigenlijk) vanochtend voor hem gezongen. Tijdens het felicitatielied ging de Os zo snel hij kon door het luik naar buiten, waarschijnlijk omdat hij traantjes van ontroering in zijn oogjes voelde opkomen en zich daarvoor een beetje schaamde. Hoewel, het kan natuurlijk ook zijn dat K. vals zong (pijn in de oren), dat de Os een afspraak had in de Kruidentuin of dat hij naar één of andere cursus moest. Hij is daar overigens nog niet van thuisgekomen.
Os hoefde niet zo nodig een cadeautje, maar dat heeft hij natuurlijk wel gekregen. Later hoort u hier meer over.
Verder laten we u weten dat Oscar graag uw (schriftelijke) felicitaties ontvangt, die mevrouw K. dan weer vanavond bij het diner gaat voorlezen. Dus als u even een momentje heeft?
Alvast bedankt.13 opmerkingen:

Ina, Jaap, Iwan, Caja, Lotje, Igor en Cieniy. zei

Oscar, grote wit-oranje jongen, boezemvriend van de Boez, van harte gefeliciteerd met je 6de verjaardag. Nog vele jaren erbij gewenst, met veel lekkere hapjes, nieuwe records, spelletjes met de Boez, kusjes van Cera, aaien van je mens en van het hij-mens, fijne dutjes op je kussentje en op de struiken in de kruidentuin, enne... alles wat je verder nog maar kan wensen.

annemiek zei

Van harte gefeliciteerd leuk ventje.

Bram zei

Van harte hoor.Nou Os ik snap ook helemaal niks van dat verjaardag vieren.
Ik heb het ook afgeschaft want wat moet je ermee. Behalve de lekkere extra hapjes dan. Die vind ik wel cool.Het beroerde is, alleen de mensen weten precies wanneer het een verjaardag met extra lekkere happen is. Os wist jij dat je jarig was?

Poekelien Zugtjes uit Eerbeek zei

Veel gelukwensen lief Osje.
Nog vele jaren.

Greet zei

Lieve Oscar, van harte gefeliciteerd met je 6e verjaardag. Je bent nu een volwassen kat en hoort achter de wijfjes aan te gaan lopen. Of heeft mevrouw K. dit allemaal laten verwijderen. Arme jongen! Oscar, voor mij ben je een grote kanjer. Je bent de beste van alle redactieleden. Je werkt hard en zult niet snel werk schuwen. Je bent ook altijd trouw aan mevrouw K., maar dat moet wel, hè, want ze is je brooddame.
Je bent ook niet voor een kleintje vervaard. Je bent niet agressief en zal niet snel ruzie zoeken maar als een haarfabriek jou het leven zuur maakt, treed je op. En zo hoort het.
Verder ben je bepaald geen mietje. Je bent niet bang om te smelten bij het eerste druppeltje regen, zoals vriendje Boez wel is.
Je bent intelligent en denkt tenminste na voor je actie onderneemt.
Moet ik je nog meer roemen? Je bent bescheiden, je neemt genoegen met wat je krijgt, je dringt je niet op de voorgrond, en ga zo nog maar even door.
Oscar, je bent nu een grote kerel. Toon aan dat je een echte vent bent en neem de leiding in huis. Desnoods gooi je het binnendringende hij-mens er maar uit!
Lieve Oscar, ik wens je nog een heel prettige verjaardag met leuke cadeautjes en een exquis diner.

Piet zei

Gefeliciteerd Oscar. Ik denk dat je weg bent gegaan omdat je ontroerd was van het zingen van mw.K. Toch?
Nog vele jaren er bij hé.

Anoniem zei

Lieve Oscar, hartelijk gefeliciteerd met je 6e verjaardag en er nog heel veel gewenst in goede gezondheid samen
Met mevr. K ( u ook gefeliciteerd natuurlijk) en alle andere huisgenoten . Heb je een mooi cadeau gekregen?Een hele mooie dag met veel lekkers en gezelligheid wens ik je toe!
Tineke

Sandra en Skyler zei

Lieve Os,
Ook jij gefeliciteerd met je 6e verjaardag.
Groetjes uit Leiderdorp

Jacq. zei

Lieve lieve os, van harte gefeliciteerd met je 6e verjaardag! Je zal wel lekker in het zonnetje gelegen hebben en dat is cadeau genoeg voor jou, denk ik. Zo anders dan mensen die altijd veel willen hebben, ben jij al snel tevreden. Prachtig! Daar kunnen we nog veel van leren. Zo is het...

katja zei

Oeps, te laat... Maar toch nog hartelijk gefeliciteerd met je zesde verjaardag! Heel veel gelukwensen voor jou en natuurlijk ook mevrouw K. en de rest heeeeeel erg gefeliciteerd!

Tini Wagtmens uit Beekbergen zei

Van Harte, Beste Oscar Wild.
Je komt je ware vent nog wel tegen.
Echt wel @ Greet.

Wilma zei

Lieve Os, nog van harte gemiauwiciteerd met je zesde verjaardag. Heb je wel wat lekkere hapjes gehad?

Sandrazz zei

Hoewel veels te laat, niet minder gemeend: gefeliciflapstaart Os!!!!!

Sandra & Doezel