Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 december 2013

Redactie heeft dit jaar een klein kerstboompje

Na wéér een week met wederom een rooie keel en neus (en bizar veel snotteren!), had mevrouw K. eindelijk moed verzameld om de buitenkerstboom op te tuigen. Ja, wel een kleintje dit jaar, maar wel zo schattig, heh? En mooi vol voor een Noordman.
Op de ladder staan was dit jaar niet nodig dus, maar wel vonden onze haarfabrieken het toch een goed idee om een oogje in het zeil te houden. Oscar hield de straat in de gaten (omdat je maar nooit weet), en Cera controleerde de boel vanaf de Pergola. De Boez kwam er (zoals gebruikelijk) later pas bij.

En mevrouw Inge maakte ondertussen stiekem foto's van K. en de reporters...

Wel, er moesten natuurlijk ook versielseltjes in de boom, en dat was nog een heel gepruts. Geen beertjes dit jaar, want daarvan werden vorig jaar teveel gejat.
Nota bene: rechts nog een laatste roos (een witte, dus waarschijnlijk uit een "wilde" tak!) en links een paar laatste druiventrosjes, die wij lieten hangen voor de vogels.
De Boez gaf mevrouw K. tot twee keer toe een corrigerende tik op haar vingers terwijl zij bezig was een paar mini-balletjes in de boom te hangen. Nee, waarom hij dat deed weten wij niet; waarschijnlijk was het gewoon uit balorigheid en zogenaamd om te lachen.
Natuurlijk is de boom in het donker op zijn mooist, vanwege de lichtjes.
En mevrouw K. hoopt als altijd dat het nu maar snel mag gaan sneeuwen, want daar houdt zij nu eenmaal van en dat beschouwt zij als de mooiste versiering.
Tot slot werd er ook nog een sterretje op de voordeur van de redactie gehangen. Daarna maakte K. nog een pannetje Coq au Vin, maar dat dus terzijde.7 opmerkingen:

Inge zei

En de Coq au vin smaakte zoals gewoonlijk wanneer K hem maakt heerlijk! :)

Wad Woord en Wol zei

Prachtige plaatjes.
En ik ben meer van de vin dan van de coq. 't Is maar dat u het weet.

ina zei

Het ziet er allemaal weer supergezellig uit, mevrouw K.
Ik moet nog beginnen aan de kerstboom, ik moet hem eerst nog van de zolder halen, ik geloof dat ik hem daar heb gestopt 4 jaar geleden, toen we weer eens een klein ondeugend katje hadden dat de ballen en de boom niet met rust wilde laten (Igor). Nu zal het wel goed gaan, toch?

Greet zei

Het boompje is wel mooi vol, maar wel een beetje ielig, mevrouw Katblad. Heeft u dit jaar weer permanente bewaking bij de boom?

Mevrouw Katblad zei

Dank u wel, mevrouw Inge!
Ook dank u wel aan WWW!
Nou, mevrouw Ina, voor de zekerheid wensen wij u veel sterkte toe. Zet u de boom op het balkon?
Mevrouw Greet, het is crisis en de bomen zijn duur, vooral de grotere. Vandaar dus. Met bewaking zit het erg tegen. Heeft u misschien een goed advies?

Greet zei

Mevr. K. Misschien heeft de hoofdredacteur wel zin in een bijbaantje. Met een paar flessen schnaps erbij is hij gauw tevreden.

ina zei

@Greet: Maar waakt hij dan ook nog?