Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 december 2013

Vrolijke zondagwandeling (3)

In de Hoftuin was het erg stil. Nee, er waren geen bewoners (haarfabrieken) buiten dus kon Oscar op zijn gemak een verkenningsrondje over de paden doen.
Buiten de Poort stond Cera nog te aarzelen of ze nu wel of niet naar de tuin zou komen.

Maar tenslotte trok ze toch de stoute schoenen aan, al bleef ze wel netjes en op haar hoede langs de huizengevels lopen.Oscar was alweer op weg naar huis (en mevrouw K. trouwens ook) toen opeens de Boez aan kwam kakken. Het ventje was blijkbaar eindelijk uitgeslapen en nu pas gereed zijn bijdrage te leveren voor het Katblad.
Ja, en daarom moest K. dus mee, terug de tuin in.
Nou, vooruit dan maar, maar niet te lang, heh? Nee.
We hadden niet bepaald het idee dat de Boez een vast plan of doel had, en daarom bleef K. in de buurt van de Poort, waar ook de Hoofdredacteur stond te jengelen om een glaasje port.
Inderdaad, omdat het zondag was en het schaatsen straks (op tv natuurlijk) ging beginnen. De Unoxmuts lag zelfs al klaar op de sofa...

Cera was trouwens ook nog in de tuin; zij verkende een klein stukje zijtuin waar nota bene een fuchsia stond te bloeien. Maar dat terzijde, want er stond iets anders te gebeuren en daar willen wij nu snel naar toe.

Het was namelijk zo dat de Boez weer eens een geintje wilde gaan uithalen. Iets om te lachen dus, ja. Hij was stilletjes naar Cera toe geslopen en stond klaar om haar te bespringen. Wij zagen zijn achterste al wiebelen en verwachtten elk moment zijn sprong.
Cera echter had de Boez door en zorgde voor een verrassing...
Op het moment dat de Boez sprong, sprong zij ook, maar dan recht omhoog! K. schrok net zo hard als de Boez, vandaar dus een bewogen foto. Helaas wilden onze haarfabrieken deze scene niet overdoen, maar natuurlijk hebben wij Cera wel luid geprezen! Nog een paar onsjes eraf en ze kan naar de wereldkampioenschappen Hoogspringen Zonder Aanloop (HZA)!

Naschrift Hoofdredacteur: het Portje smaakte best en Sven won uiteraard de 10 km.

9 opmerkingen:

Greet zei

Wat een acrobate, die Cera! U zou eens samen met Cera kunnen oefenen, mevrouw Katblad.

Paul zei

Wow, wat een mooie actiefoto van Boez en vooral Cera. Schitterend!

ina zei

Wat een geweldige foto, die laatste!
Wie heeft de muts op gehad tijdens het schaatsen, mevrouw K. of de hoofdredacteur?

Jacq. zei

Haha, prachtige foto die laatste!

Ellen van Vuuren zei

hahaha geweldig :-) echt genieten dit blog ! xx

Wilma zei

Inderdaad een geweldige actiefoto!

Sabine zei

Potverdorrie wat een mooie sprong, en zo mooi gekiekt, heel artistiekerig, zeg maar.

katja zei

Wat een geweldige actie van Cera!!!
Hihihi en Boez helemaal verschikt omhoog kijkend! Cera was wel in een jolige bui zondag, zeg.

Wad Woord en Wol zei

Hahaha nou hiermee heeft Cera weer een heleboel goed gemaakt.