Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 december 2013

Boez wil graag de baas zijn...

Het is alweer een aantal dagen geleden dat het flink hagelde. En bij (opeens) zoveel kou en harde neerslag blijven onze reporters liever binnen, zelfs de Os.
Wij lieten u al eerder zien dat onze haarfabrieken dan heel lief samen (of apart) kunnen spelen, maar soms treden er helaas ook af en toe flinke irritaties op.
Het is de Boez die uitdaagt, pest, en vooral duidelijk wil maken dat hij het grootst en het sterkst is. Terwijl dat in feite helemaal niet zo is. Maar Cera houdt niet van ruzie en gaat hem uit de weg, en Oscar vermijdt ook liever vervelende confrontaties. De Boez kan zich vervolgens echt als een klier gedragen en doorgaan met treiteren. Totdat Os het tenslotte helemaal zat is.
Sinds wij mevrouw Troy en Japekoppie moeten missen, voert de Boez steeds vaker een strijd om het leiderschap. Hij is echter nog steeds niet echt de baas (al doet hij daarvoor wel zijn best). Zie hoe het laatste conflict tussen de Boez en Oscar afliep.


4 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Wijze Oscar!

Anoniem zei

Goed zo Boez. Fixeren is de truc. Dat probeer ik hier ook maar ze trekken zich er niks van aan. Dus gewoon een lekkere lel uitdelen maakt ook alles duidelijk.Volgens mij heb je alles in huis om de baas te zijn Boez. Daar werk ik hier ook naar toe. Iemand moet zorgen dat alles goed verloopt.Groetjes, Bram

ina zei

Haha, die slimme Oscar, hij laat zich niet opjutten!

Greet zei

Zo, die staart van de Boez gaat hevig heen en weer, maar Oscar (heel verstandig) is er niet van onder de indruk.