Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 december 2013

Gek blafbeest en gevaarlijke, sissende slangen

Wij hadden u graag het verslag van onze laatste Kruidentuininspectie gepresenteerd, maar helaas kon die hele inspectie geen doorgang vinden.
Dit had verschillende oorzaken.

Ten eerst dook er in de tuin opeens vlak voor de neus van Cera een blafbeestje op, waardoor zij erg van slag raakte, haar motivatie verloor en die vervolgens niet meer kon terugvinden.

Ook de Boez schrok zich te pletter toen het vreemde diertje plots vlak voor zijn snufferd verscheen, maar gelukkig werd het blafbeestje geroepen en ging het ervandoor, zo hard zijn pootjes hem konden dragen. En dat was zo'n koddig gezicht dat de Boez hem verbaasd nakeek (in plaats van op de vlucht te gaan).
Op dit moment waren we Oscar even kwijt, maar niet voor lang.


Hij had zich namelijk schuilgehouden onder het wielhuis en kwam tevoorschijn zodra het blafbeestje uit het zicht was verdwenen.

Konden we toen eindelijk toch nog aan de tuininspectie beginnen?
De ventjes wilden inderdaad nog wel een poging wagen, maar helaas werden zij te zeer afgeleid door de activiteiten van een glazenwasser, en daarmee komen we dus bij "ten tweede" (zie voor "ten eerste" helemaal bovenaan). Deze glazenwasser was weliswaar niet héél dicht in de buurt van de tuin aan het werk, maar bediende zich van ingewikkelde apparatuur met luid sissende (en dus zeer gevaarlijke) slangen. Nee, de tijd van ladders en emmertjes met sopjes is voorgoed voorbij en er komt geen spons of zeem meer aan te pas, maar dat terzijde.
Het gesis van de slangen maakte onze reporters dus erg wantrouwend en angstig, maar dat had u natuurlijk al begrepen, toch? Bovendien kunt u op bijgaande foto zien dat de Boez en de Os veranderden in een soort zoutpilaren.


Wij hoopten nog even dat het bij een paar ramen zou blijven, maar de glazenwasser had blijkbaar een contract voor de halve straat en zoveel geduld had de Boez in elk geval niet.
Hij was de eerste die weer in beweging kwam en vertrok, en toen de Os en Cera hem volgden, gelastte mevrouw K. de tuininspectie vervolgens maar definitief af.


Boez bood daarna nog aan onze kerstboom te inspecteren, maar dat had Oscar een kwartiertje daarvoor al gedaan en was dus eigenlijk niet nodig.
De Boez had daar echter geen boodschap aan en wij lieten hem toen zijn gang maar gaan.
Even later werd ook de kerstboom van het Hof nog gecontroleerd; daar vond Oscar een bal tussen de planten. Wij verdenken nu vooral de nog zo jonge Mickie van ondeugend gedrag, maar konden daarvan helaas nog geen getuigen of bewijzen vinden.

2 opmerkingen:

ina zei

Weer een hoog Jut en Jul gehalte. Mooi zoals ze daar eensgezind zitten te griezelen voor die enge dingen.

Mevrouw Katblad zei

Ja, dan zijn het opeens wel weer dikke vriendjes, heh?