Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 december 2013

Har kwam zomaar uit de lucht vallen...

Mevrouw K. was met haar reporters in de Hoftuin voor een vluchtige, korte winterinspectie. Op bijgaande foto ziet u Oscar aan het werk in het stukje tuin van Mickie en Myo, die overigens beiden niet buiten waren, of in elk geval niet in de buurt.

Wie wel in de buurt was, was Harremans. Eerst wisten we dat niet en waanden ons veilig, maar opeens kwam Har zomaar uit de lucht vallen, tenminste, daar leek het op.
Hij had waarschijnlijk al een tijdje buiten gezeten (verklaarde een buurvrouw), en net toen mevrouw K. voor zijn huis stond, sprong hij pardoes van een dakje af en kwam vlak voor haar voeten neer. K. schrok zich helemaal te pletter want had hem dus niet gezien, maar Harry wilde alleen maar snel binnen gelaten worden en zette daarom een keel op. Toen hij eindelijk zijn scheldpartij staakte want namelijk door had dat K. zijn deur echt niet voor hem kon openen, nam hij chagrijnig plaats op zijn bankje om dan in vredesnaam maar onze reporters in de gaten te kunnen houden.

De Boez was ook behoorlijk geschrokken van de plots uit de lucht vallende Harry, en was voor de zekerheid ondergedoken, terwijl hij normaal gesproken heus niet voor Harremans opzij gaat. Maar toen duidelijk werd dat Harry geen zin had in een uitzetting omdat hij eigenlijk alleen maar naar zijn voerbakje en de kachel wilde, kwam de B. tevoorschijn om zijn inspectie, samen met de Os, te hervatten.
Wel, over de rest kunnen wij kort zijn.
Oscar vond een kerstboombal tussen de planten en K. hing de bal terug in de hofboom.
Harry werd even later door zijn mens binnengelaten.
De B. en de O. voltooiden hun inspectie in de tuin en besloten nog samen een eindje verderop te gaan.
Mevrouw K. volgde hen niet. En waarom dan wel niet?


De jongens gingen namelijk door de westelijke Poort naar Iwan's straat, maar ondertussen was er nog een haarfabriek de tuin ingelopen.
Foto: jongens in westelijke Poort.
Het was onze eigen Cera die door de oostelijke Poort was gekomen toen Harry in zijn huis was verdwenen.
Zij wilde best graag achter haar huisgenoten aan maar twijfelde. Je weet namelijk maar nooit of er niet nog meer partijleden van Hof is Vol buiten zijn voordat je dat met eigen ogen hebt kunnen zien, en dan nog blijft het gevaarlijk in die tuin, vooral als je vrienden al door de andere Poort verdwenen zijn en je niet meer op hun bescherming kunt rekenen. En op K. kun je sowieso niet rekenen want die mag niet ingrijpen als er wat gebeurt; dat zijn nu eenmaal de regels van het Katblad. Cera besloot dus maar op onze twee andere reporters te blijven wachten, en mevrouw K. wilde haar liever niet alleen achterlaten, ook weer voor het geval.

Wel, lang hoefden Cera en K. niet te wachten. Blijkbaar was er niks te doen geweest in Iwan's straat want de jongens kwamen alweer gauw terug.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de ventjes er niks aan vonden zonder fotograaf en dat ze daarom al zo snel klaar waren.
Of misschien was het wel te koud geworden en wilden onze reporters sowieso graag terug naar de redactie voor iets lekkers bijvoorbeeld of om gewoon even tegen de kachel aan te liggen, heh?
Ja, want de winter is af en toe behoorlijk voelbaar aanwezig en dat is erg wennen. Ja, voor allemaal dus, heh? Ja...

5 opmerkingen:

Greet zei

Dus ging mevr. K. liever naar huis waar de koffie (of ander vocht) wachtte.

Mevrouw Katblad zei

Nou en? Huh?

ina zei

Groot gelijk hoor, mevrouw K., laat Greet maar kletsen, zij zit waarschijnlijk ook lekker bij de kachel met een mok of een glas.

katja zei

Boez is waarschijnlijk die westelijke poort niet eens uit geweest (aan de kant van Iwans straat), gezien zijn postie op de heenweg en terugweg. En zijn angstigheid in aanmerking genomen...

Greet zei

Niks mis mee, mevr. K.