Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 december 2013

Verkeerd bezorgd?

Boez:
Het is namelijk zo dat ik een pakje van de Kerstman verwacht, en daarom zit ik hier dus de straat in de gaten te houden. Het zou gebracht moeten worden met een vrij groot wielhuis, dubbel zo groot zeg maar als onze Katmobiel, en oranje van kleur, zegt mevrouw K., maar die kleur ken ik niet, dus hou ik elk wielhuis dat dubbel zo groot zeg maar is als ons wielhuis in de gaten. Moet ie wel stoppen natuurlijk, en dan het liefst voor onze deur, heh?
Nee, ik heb nog niks gezien en het is al bijna Kerst.


Nu zei mevrouw K. net dat het best zou kunnen dat dat wielhuis vertraging heeft opgelopen, misschien wel ergens vastzit in de sneeuw, en dat het pakje te laat zal komen. Pas na de Kerst, inderdaad, of in het slechtste geval pas in het nieuwe jaar. Terwijl ik me net zo verheugd had op het pakje. Want daar zouden namelijk cadeautjes inzitten voor mijzelf, voor Cera en Oscar, en ook voor de gasten in ons adoptiehokken in het asiel. Grote cadeau's inderdaad, van de Gourmetpunten gespaard, maar het is niet om op te eten, heeft ze (K., - red.) gezegd. Want dat heeft de Kerstman dus weer tegen haar gezegd, en dat alles is via de laptop geregeld, ook de belofte dat het heel snel zou worden opgestuurd en gebracht met een wielhuis dat dubbel zo groot is als dat van ons, ja.
Er stopte net zo'n wielhuis. Vlak voor onze deur, ja, maar het pakje werd bij iemand anders afgegeven. Nu hoop ik maar dat er niet een fout adres op ons pakje stond of dat de kerstman zich heeft vergist en het pakje bij die gasten van Hof is Vol is bezorgd. En dat ze dan denken dat het voor hunnie is en dat wij dus onze cadeautjes niet of nooit meer krijgen omdat ze het zelf willen houden. Mevrouw K. zegt dat ik geduldig moet zijn, maar dat is best moeilijk als je nieuwsgierig bent naar je cadeau en je er zo lang op moet wachten...

5 opmerkingen:

Greet zei

Het komt vast nog wel, Boez. Die mensen in die oranje wagens zijn erg druk.

Truus zei

In de omgeving van Leiden is de post een paar dagen vertraagd, Boez.
Dat heb ik dezer dagen ook ondervonden.
Even geduld dus, het komt echt wel

Truus zei

Hoe is het met je verwondingen, Boez??

Piet zei

Ach, geduld is een schone zaak Boez. Alleen zou je willen toveren dat het er gelijk is. Hoe is het met je neus?

Ellen van Vuuren zei

komt goed skatje ....