Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 december 2013

Kleine Teun is groot gegroeid en Snoes is ziek

De kleine Teun (huisgenoot van Snoesje) heeft kortgeleden zijn eerste stapjes buiten mogen zetten, maar dan wel in een tuigje. Hij was niet al te enthousiast zijn uitje want vindt het vooral erg eng in die grote, boze buitenwereld.
Teun (die eerst Harley werd genoemd maar al snel werd omgedoopt) is nogal aan het kwakkelen geweest in het eerste half jaar van zijn leven.
(U ziet Teuntje hier overigens bij ons Poezenloket, maar dat was dus gesloten.)

Teun werd geboren op een boerderij waar niet zo goed voor hem werd gezorgd. Toen zijn nieuwe mensen hem daar weghaalden, was hij ondervoed en in slechte conditie. Maar na een hoop dierenartsbezoeken, goede voeding en liefdevolle verzorging, is Teun goed gegroeid en zit hij thans prima in zijn vacht.
(Wat er van zijn broertjes en zusjes is terecht gekomen, is ons niet bekend.)

Voorlopig mag Teun nog niet zonder tuigje naar buiten, iets wat hij bovendien ook helemaal niet wil. Hij schrikt namelijk van elk voorbijrijdend wielhuis en heeft ook totaal geen behoefte aan een kennismaking met zijn buurhaarfabrieken. Hij mocht namelijk even neuzen met Cera, maar zij begon hem direct uit te schelden dus wees hij eventuele volgende kennismakingen bij voorbaat al af. Nee, Teun wilde vooral zo gauw mogelijk weer terug naar zijn veilige huis...

Wij zagen Snoesje ook nog voorbij komen, maar zij had het op dat moment erg druk met haar eigen bezigheden en had derhalve geen tijd om Teuntje tijdens zijn eerste buitenstapjes gezelschap te houden.

Inmiddels is Snoes nogal ziek geworden. Zij had al een nierbekkenontsteking moeten doorstaan en na een aanvankelijk goed verlopen herstel, kreeg zij gisteren opnieuw ernstige klachten. De dierenarts heeft nu wat urine van haar afgenomen voor nader onderzoek, en ondertussen moet Snoes vanwege haar hoge koorts binnen blijven. We wensen de arme meid een spoedig herstel toe!

6 opmerkingen:

ina zei

Veel beterschap voor Snoes!
Is Teun familie van haar?

Mevrouw Katblad zei

Neen, andere boerderij met eveneens gebrek aan goede zorg voor kittens...
(Snoes was bijna leeggezogen door de vlooien en daardoor zo klein gebleven.)

Greet zei

Beterschap voor Snoes.

Wilma zei

Beterschap lieve Snoes! En ik hoop dat Teun verder lekker gezond blijft, ondanks zijn slechte start.
Heerlijke rooien zijn het trouwens!

Wad Woord en Wol zei

Teun kijkt idd niet al te vrolijk.
Hopelijk knapt Snoes snel op, beterschap.

katja zei

Achgossie, wat een leukerd, die Teun!
Hopelijk komt het snel goed met Snoes.Arm diertje!