Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 december 2013

Japekoppie, een mooie herinnering


Hoe kunnen wij de keuken ingaan om het kerstmaal te bereiden en kerst te vieren zonder aan onze mooie Japekoppie te denken? Hij was er altijd bij als mevrouw K. ging koken, als er iets te proeven viel of te keuren (smaak, geur, structuur etc.)., en tenslotte kwam hij ook altijd aan tafel zitten om met ons mee te genieten van de eindproducten.
Japekoppie was mevrouw K.'s grootste inspiratie. Hij liet haar meekijken door zijn wijze ogen naar alles wat zich op de redactie afspeelde. Hij stelde haar op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rond het huis, hield voor haar de andere haarfabrieken in de gaten, merkte alles op wat fout ging of niet deugde en kwam dat K. uitgebreid vertellen.
Bij het bekijken van allemaal oude filmpjes van Japekop, stuitten wij ook op de beelden met geluid die wij in de keuken maakten toen Japie ons daar toeschreeuwde dat hij dringend behoefte had aan wat fliebers van de confit de canard. Wij hebben besloten deze stukjes film nog even langer te bewaren, want bij het afspelen, wat toch al erg confronterend voor K. was, schrok de Boez (die naast K. lag te slapen) wakker, sprong enthousiast purrend op en keek opgewonden en zoekend om zich heen, en K. raakte daardoor nog meer van streek. Nee, voor beelden met geluid is het nog te vroeg voor ons, het gemis is nog te groot en doet nog teveel pijn.
Tenslotte heeft mevrouw K. met veel liefde een dia-serie gemaakt ter herinnering aan onze grootste Verkenner A, Voorproever en Wijsneus ooit. Een kerstfilmpje zeg maar, te bekijken met een lach en een traan, en heel, heel veel dankbaarheid...

11 opmerkingen:

Greet zei

Een mooi eerbetoon aan Japekoppie.

Wilma zei

Heel mooi!

Jacq. zei

Ach, die Japert...die lieve schat...heel mooi filmpje van hem.

ina zei

Wat was hij toch een mooie lieve schat! Prachtig filmpje, mevrouw K.

Inge zei

Met ontroering heb ik zitten kijken naar je mooie filmpje van je grote lieverd.
Wat wordt hij ontzettend gemist!

Marjoke zei

Alweer zo'n mooie in memoriam, nu van Japekoppie met zijn lieve wijze snoetje. Leuk die foto van hem samen met zijn moeder, terwijl ze aan het eten zijn.Ik kan heel goed begrijpen dat u beide lieverds heel erg mist, mevrouw K.

Piet zei

Dit is zeker een mooi herinnering aan Japekoppie. Mooi filmpje.

sandrazz zei

Dag lief poezeventje, mooie foto's voor mooie herinneringen.

Sandra Snork & Doezel

katja zei

Achgos, de reactie van Boez op het geluid van Japekoppie...

Een prachtig filmpje, wat was het toch een enorme lieverd!

Lidi zei

mooi en lief!

Wad Woord en Wol zei

Ook al zo prachtig!
Dankjewel mevrouw K.