Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 december 2013

Vrolijke zondagwandeling

Oscar en Cera hadden heel erge zin in het lopen van een rondje, want ze holden vrolijk achter elkaar aan; u ziet hier Cera voorop en de Os in haar kielzog.
Nee, de Boez was niet mee. Mevrouw K. had hem alsmaar geroepen, maar het ventje bleef liever op bed liggen. Het kan natuurlijk zijn dat hij last had van een verkoudheidje of zoiets, maar dan zou een beetje frisse lucht hem vast goed hebben gedaan, heh? Nou. Maar hij ging dus evengoed niet mee.

Wel, omdat de B. er niet bij was, konden we deze keer tenminste weer eens een grote ronde lopen, dat wil zeggen de hele Parallelstraat uit en dan een stukje langs het gevaarlijke water. Oscar vroeg zich ergens onderweg af of hij ook geacht werd kinderfietstasjes te inspecteren, maar dat vonden wij niet nodig.
Loop maar door, Os!

Jawel, struikjes controleren hoort er daarentegen natuurlijk wel altijd bij, want je moet tenslotte weten wie er wanneer langs is gelopen.
Cera zou de Os gaan helpen bij dit noodzakelijke werk, maar op de foto ziet u hoe Oscar alvast was begonnen en zij nog even nadenkt over de aanpak van haar bijdrage.


Cera besloot om diepte in te gaan, dat wil zeggen dat zij tussen de struikjes dook om daar de stammetjes onder het groen te gaan onderzoeken.
"Wel, zij liever dan ik!", dacht mevrouw K. nog. Maar vervolgens kwam Cera niet meer tevoorschijn.De Os had alle uitstekende takjes al onderzocht en besnuffeld en was praktisch bijna klaar toen Cera nog steeds ergens tussen de stammetjes zat.
K. riep haar meisjeshaarfabriek, maar die bleef waar ze zat terwijl we eigenlijk (en eindelijk) een keer verderop wilden. Het zou namelijk weldra gaan schemeren en dan worden de foto's immers altijd wat vaag omdat dat nu eenmaal zo werkt bij onze Canon-camera, en bovendien wilde de Hoofdredacteur (ook aanwezig deze keer) graag naar de 10 km van Sven Kramer kijken. Dat was om 5 uur, dus nog tijd zat en niet zeuren, vond mevrouw K. En de fles port zou ook heus niet weglopen, heh? Nee.

Toch vertelde K. Cera dat we niet langer op haar zouden wachten. K. liep daarop met ferme pas weg van de bosjes.
Hielp dat?
Jazeker.
Opeens namelijk scheurde Cera in hoog tempo K. en Oscar voorbij. We waren nog even bang dat ze zomaar zonder te kijken zou oversteken, maar dat deed ze gelukkig niet. In plaats daarvan bleef ze op de hoek van de Parallelstraat staan en keek in de verte.
Wat zag zij daar?

Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

Greet zei

Twee wielhuizen!

ina zei

Thassos? Is hij terug?

Mevrouw Katblad zei

Borreltje op, dames?

Annemieke zei

Gezellig op stap! En met dit weer is een glaasje port niet te versmaden