Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 december 2013

Het laatste wat me interesseert

Oscar:
Op deze foto kunt u zien waarom ik de kerstboom moet bewaken, en dat dat dus niet voor niets is. Het was namelijk zo dat Wamy met het snoer zat te klooien, en dat kunnen we niet hebben, heh? Nee, want dat zou zomaar kapot kunnen gaan en dan hebben we die lichtjes niet meer. En juist in deze donkere dagen heeft vooral mevrouw K. wat meer licht nodig, anders gaat ze aan de drank en ook dat kunnen we niet hebben. Haar excuus is dat haar zeer verre voorvaderen uit Scandinavië kwamen en dat ze daardoor erfelijk belast is met het dip-gen wat opspeelt bij te weinig licht en de kortere winterdagen, en daardoor krijgt ze dus ook last van een vorm van drankzucht zeg maar, net als de mensen uit dat hele hoge noorden. Om dus narigheid te voorkomen heeft ze die boom met lichtjes hier neergezet, en mijn taak is het nu om ervoor te zorgen dat die lichtjes blijven branden zolang K. dat nodig acht.

Van mijn stamboom is helaas niks bekend, alleen dat ik van de boerderij kom. Nee, ik heb totaal geen behoefte om dat allemaal uit te zoeken, want ik heb nergens last van en mijn genen zijn oké, behalve dan dat ik een lichte neiging heb tot vetopslag. Ja, het zou kunnen dat ik teveel van het eet-gen heb, maar dat komt overal ter wereld voor dus daar kunnen we mijn afkomst niet uit afleiden.
Ik denk overigens dat mevrouw K. die stamboom van haar niet helemaal kan vertrouwen, want er hoeft maar één hitsige tuinman tussen te hebben gezeten en die takken van die boom kloppen al niet meer. Nee, in dat geval zou het zomaar kunnen dat die ene dikke zij-tak niet via Karel de Grote liep maar gewoon via een arme boer uit Siberië of uit een andere uithoek van de wereld, waar ook bleekneuzen wonen die deze kant op gekomen zijn toen het economisch wat minder werd in hun geboorteland, en dat zij het dus waren die een paar eeuwen geleden in Friesland terecht kwamen...

Maar nu moet ik weer verder aan de gang met de bewaking, want Wamy zit hier nog steeds en ik zou hem eigenlijk wel weg willen hebben. Ja, anders maakt hij namelijk misschien alsnog dat snoer kapot en zitten wij met de gebakken peren want dan is K. misschien al vóór de kerstmaaltijd in de lorum en krijgen wij onze Gourmet Diamant niet. Nee, de stamboom van Wamy is wel het laatste wat me interesseert; het is nu vooral zaak dat hij opdondert.
(En niet lang daarna zagen wij Wamy dat inderdaad doen.)

4 opmerkingen:

Piet zei

Nou, dat is me een verhaal van Oscar. Dat kan je in je zak steken mw. K. Voorzichtig met de fles he. ;-)

Greet zei

Nou, Oscar, in jouw stamboom zitten alleen maar goede mensen want jij bent een doodgoeie haarfabriek.
Hou ook de hoofdredacteur goed in de gaten, Oscar, want als die met K. samen is, kon het nog wel eens goed uit de hand lopen met de fles(sen).

Anoniem zei

Wat is dat toch met die genen? Daar heeft Oscar groot gelijk in. Wie maakt dat nou wat uit??!!Volgens mijn mens heb ik ook een "eet te veel"gen. Kunst ik zit hier al dagen in dit nieuwe huis opgesloten en eet dus veel uit verveling. Mijn mens zegt dat het de schuld van haar genen is dat we hier terecht zijn gekomen. Haar voorouders komen uit Friesland en darom wonen we nu hier. Ik geloof daar geen pest van want ik heb haar horen vertellen hoe mooi het hier buiten is. Waar ik dus nog niets van gezien heb dus. Ik hoef gelukkig geen boom te bewaken. En kan ook geen lekker potje vechten zoals Boez. Wel zielig dat hij zoveel pijn had hoor.Ik heb dus ook zo mijn eigen sores. Ik verveel me kapot en ben daarom erg vervelend . Dus geen goede wensen. Die dagen kunnen me gestolen worden. Groetjes, Bram

Wad Woord en Wol zei

Ik begrijp je helemaal hoor Oscar, ik heb ook nogal eens last van deze en gene(n). Niks aan te doen, behalve lekker genieten van de mooie dingen in het leven. Als je tenminste even niet op die kerstboom hoeft te passen.