Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 december 2013

Kerstcadeau's slaan (nog) niet aan

Vanochtend was het dan eindelijk zover: de kerstcadeau's voor de haarfabrieken werden bezorgd.
Het was echter nog donker, het regende ook nog eens en mevrouw K. en de haarfabrieken wilden nog even een half uurtje uitslapen. Het uitpakken van de cadeautjes werd dus even uitgesteld.
Inderdaad ja, een enorme doos, heh?Maar ook na het ontbijt hadden onze haarfabrieken geen zin om bij de onthulling van de inhoud van de doos aanwezig te zijn. Toen K. begon met het verwijderen van het plakband, vluchtten Cera en de Boez de trap op en Oscar floepte naar buiten, de regen in.
Nou, gezellig hoor! Tjongejonge. Eerst maar koffie dan? Ja, dat vond K. een goed idee.


De grote doos bevatte drie kleinere dozen. Twee ervan zijn voor het asiel bestemd, maar hier ziet u de cadeautjes voor onze reporters op tafel uitgespreid.
Jawel een krabton voor de Boez, een nieuw kussentje voor Oscar en een CV-mandje voor Cera, maar ze mogen uiteraard ook onderling ruilen.Het CV-mandje moest nog door K. in elkaar worden gezet... De handleiding is natuurlijk precies zoals het hoort: lekker onduidelijk!
Na een half uur en minstens 10 opvliegers gaven de handen van K. het op (artrose, heh?), en haar verstand trouwens ook. Eerst nog maar een kopje koffie, mevrouw K.? Maar doen, heh?

Wij wachten nu maar op de komst van de Hoofdredacteur; die neemt het vast wel over als er een borreltje in het vooruitzicht wordt gesteld!De krabton was gelukkig al helemaal gereed voor gebruik. Op de achtergrond ziet u de Os argwanend toekijken. Hij was net van buiten gekomen en helemaal drijfnat. Geen geschikt moment om hem nu al zijn nieuwe kussentje aan te bieden dus, heh? Nee.
Doch later, toen de Os even een paar brokjes ging eten, verwisselden wij stiekem het oude voor het nieuwe kussentje. Helaas, toen hij op het nieuwe, nog stevige en hogere exemplaar sprong, schrok hij zo van het "anders aanvoelen" dat hij opnieuw de regen in is gevlucht. Wij leiden hieruit af dat hij niet tevreden is over zijn cadeau en het vermoedelijk wel zal willen ruilen. De beide andere haarfabrieken zijn echter nog steeds niet komen kijken naar hun geschenken, en K. betwijfelt nu of ze er wel goed aan heeft gedaan om jarenlang punten te sparen, uit te knippen en op te plakken. Tjongejonge...

Wij verwachten dat de haarfabrieken in het asiel straks in elk geval wel blij zullen zijn met hun cadeautjes: voor hen hebben wij namelijk ook een kussentje, een krabton en een CV-mandje besteld en gekregen.
Maar die kunnen we nu nog niet brengen, want het asiel wordt thans herbouwd en het is de wens van de mensen aldaar om deze nieuwe spulletjes straks in het nieuwe onderkomen te kunnen zetten.
Pas in de zomer zal de nieuwbouw klaar zijn en de dozen gaan dus voorlopig naar onze zolder. Maar ondertussen sparen wij gewoon de gourmetpunten door voor nog meer krabtonnetjes en zachte bedjes (kussentjes) voor de asielhaarfabrieken!
En wie met ons mee wil sparen is uiteraard van harte welkom!
9 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik denk dat ze gewoon even moeten wennen aan de nieuwe dingen. Zeker kussentjes en hangmatten. Die van ons kijken dat altijd even aan en dan ineens liggen ze erin/erop en zijn ze er niet meer van weg te slaan.
Speeldingen vinden ze meestal niet leuk - de verpakking daarentegen wordt altijd gewaardeerd.

ina zei

Is het al gelukt met het cv mandje? Inderdaad een rampending om in elkaar te zetten. En onze katten vonden er nog niks aan ook, nadat ik er met veel pijn en moeite een in elkaar had gefabriekt. Dus die van ons is verhuisd naar een ander kattenadres.
Volgens mij zijn uw en onze katten schandelijk verwend!

Mevrouw Katblad zei

De grote, lege doos was inderdaad het meest in trek en wij gaan nu proberen er een schuilhut van te bouwen, voor tijdens het vuurwerk.
Nee, het verwarmingshangmatje zit nog niet in elkaar... Ook de Hoofdredacteur heeft namelijk last van artrose in de handen! Bovendien was er schaatsen op tv!

Truus zei

Op welke gourmet zitten die punten, mevrouw Katblad? Ik heb de gewone kleine blikjes.

Mevrouw Katblad zei

Als u de blikjes in doosjes koopt, staan de punten op de doos (8 tegelijk.
Op de losse blikjes staan ze op het etiket (1 punt.
Koopt u de blikjes op een karton van 24, dan ontbreken de punten soms, vooral als het aanbiedingen betreft (bij Ranzijn bijvoorbeeld).
Op de blikjes met Diamant staan overigens 2 punten!

Truus zei

Ik zal ze voor u bewaren als ik ze tegenkom, maar heb wel vaak de 24 bliks kartonnen van Ranzijn

katja zei

Heeft de Boez nog niet eens naar zijn tunnel gekeken, het ondankbare mormel... Kan ie toch ook lekker in schuilen voor het vuurwerk? Misschien ook iets overheen hangen aan een kant zodat het meer een hol wordt. O nee, kan die zich waarschijnlijk niet in omkeren...

Wad Woord en Wol zei

Het blijft lastig om haarfabrieken te verrassen.

Anoniem zei

Nou, wij zijn gewoon net kinderen hoor. Papier is leuker dan het cadeau.Hier had mijn mens ook zo'n raar idee. Wij eten iets minder hoogstaande blikjes erbij. Er valt dus niks te sparen. Mijn mens had van een oud wasrek (helft) een hangding voor aan de verwarming geknutseld. Ze was er zeer tevreden over. Nou wij niet dus.!!!Het hangt te laag en kunnen niet naar buiten kijken zo.Als kalmhoudspeeltje krijgen wij hier oude stukken handdoek et een druppel valeriaan erop. Nou dat is helemaal te gek hoor.Wat een fijne uitvinding.Groetjes, Bram