Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 december 2013

Cera op zondag

Cera:
Dacht ik dat deze reportage alleen door mij zou worden gemaakt, krijg ik opeens te horen dat de andere twee ook mee zouden doen! En toen ze (mevrouw K. - red.) ook nog begon met het fotograferen van Oscar die op de Pergola zat, werd ik een klein beetje boos. Ja, ook omdat Os altijd haar aandacht trekt door haar allerlei begroetingen toe te roepen.
Ik keek trouwens maar heel eventjes boos en toen nam ze net gauw een foto van me. Nee, het is maar dat u het weet.

Het klopt dat ik op weg naar de Kruidentuin nog even een fietstas-inspectie deed omdat ik het niet kon laten. Ja, het was een fijne fietstas met interessante geuren, maar ik kon helaas niet al te lang blijven snuffelen omdat ze riep dat ik mee moest komen.
En ondertussen waren Os en Boez al in de tuin en gingen daar ruzie maken.Ik weet niet meer hoe het begon die ruzie, maar ik zag wel dat ze achter de stoelen zaten te meppen naar elkaar en volgens mij dook Oscar toen opeens bovenop de Boez. Nou, hij kan wel zeggen dat de Boez begon, maar volgens mij was het andersom want Boez was daar het eerst en volgens mij heeft u daar een foto van genomen, toch? Oh, die laat hij straks zelf zien?
Ja, verder blijf ik er liever buiten, waarmee ik bedoel dat ik me er verder niet mee bemoei.Ik ben dus snel om hen heen gelopen en ben toen bij mevrouw K. in de buurt gebleven en heb daar zitten wachten tot de ruzie over was.
Daarna gingen we wat klooien en zooien en dat ging mevrouw K. filmen. Ik hoop dat ze daar nog wat mee gaat doen want ik heb me behoorlijk ingespannen om haar wat leuke beelden te verschaffen. De anderen deden ook hun best, ja. Tot ze opeens riep dat de batterij op was. En toen heeft ze dus niet meer kunnen filmen hoe behendig ik de boom insprong en dat is erg jammer want het was bijzonder snel en ik sprong ook nog over Oscar heen. Nee, dat vond hij minder leuk.

Ze heeft toen nog wat foto's gemaakt en daar zijn er gelukkig nog een paar van gelukt. Zoals deze, ja. U ziet mij hier bovenin de boom terwijl Oscar onderin zit. Ik was toen inderdaad net over hem heen gesprongen. De Boez was op dat moment nog ergens in de struiken maar ik kon hem daar niet zien.
Nee, meer kan ik niet vertellen want vlak daarna gingen we terug naar de redactie en even later zijn we met zijn drieën gaan zeuren om ons eten. Toen was het wel al donker, ja.

1 opmerking:

ina zei

Je bent mooi als je boos bent, Cera.