Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 december 2013

Slimme meid

Laatst zagen wij Mickie. Zij zat achter het slaapkamerraam van haar eigen huis en keek niet al te blij.
Maar dat had een goede reden.
Zij zag namelijk Oscar in haar tuin rondscharrelen, terwijl hij daarvoor geen toestemming had gevraagd. Vandaar dus.

Mickie had natuurlijk naar buiten kunnen komen, dan hadden we de zaak even kunnen uitleggen. Dat Oscar gewoon aan het werk was voor het Katblad en verder niks overhoop zou halen. Dat hij ook niet van plan was iets achter te laten, mocht ze zich dat afvragen.

Maar Mickie zag dat niet zitten. Want stel dat zij op haar tocht naar beneden iets belangrijks zou missen, heh? Tja, dat zou natuurlijk zomaar kunnen. Dat Oscar ondertussen net iets zou doen wat niet mocht, bijvoorbeeld. Nee, wij kunnen niet zo gauw verzinnen wat, maar stel!


En daarom dus bleef Mickie in het raamkozijn zitten en hield ze Oscar heel goed in de gaten.
Ja, ja, Mickie is een slimme meid!

2 opmerkingen:

ina zei

Behalve toen ze de parkeergarage inging en de weg terug niet meer kon vinden..

annemiek zei

Daarbij is ze ook nog eens mooi.