Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 januari 2015

Teveel fantasie

Mevrouw K. had even niks te doen toen de NPO-zender het opeens niet meer deed. Want ze wil per se toch wel één keer nieuws per dag, en dat bleef uit.
Dat was dus gisteravond (en deze tijdsaanduiding is voor later, als we dit nog eens overlezen - je weet maar nooit - en dan willen weten wanneer het ook alweer was, vandaar).
Maar op het moment van deze foto wist K. het allemaal nog niet, al voelde ze wel dat er amok ergens moest wezen, vooral toen zender nr. 2 ook op zwart ging, want dat doen ze niet zomaar.
Afijn, op zo'n stiltemoment zijn er gelukkig altijd nog een paar haarfabrieken om naar te kijken, heh? Ja, vaak nog leuker dan tv zelfs (niet altijd, maar goed).
Oscar lag te pitten dus aan hem hadden we helemaal niks. Boez lag boven, idem. Maar Cera kwam in de speelgoedmand neuzen want zij was nog te wakker. Welk speeltje zou ze nu weer gaan kiezen? K. was erg nieuwsgierig.

Cera had best wel een tijdje nodig om te kiezen, maar dat maakte K. niks uit want ze had best wel even geduld. Dat stond ook op de tv, dat ze geduld moest hebben, dus vooruit dan maar.
We konden het niet zo goed zien, maar het lijkt erop dat het Meipie weer eens voor een Nepeta-muis had gekozen. Dit keer de grote. En zij zette haar nageltjes er in om het beestje op die manier uit de mand te kunnen vissen.


Spannend, heh? (Zeg maar ja...)
Wel, het lukte Cera om het speeltje ietwat te isoleren van de andere speeltjes. Net zoals de jongeman met psychose werd geïsoleerd door de man van de beveiliging in de leegstaande studio. Maar dat wisten we toen nog niet, dus dat was toeval.


Ondertussen was Oscar wakker geworden. Hij keek met veel belangstelling naar het geklooi van Cera, en vroeg zich vast en zeker af waar ze nou in 's hemelsnaam mee bezig was. Hijzelf is namelijk niet zo van de speeltjes, of er nu Nepeta in zit of Valeriaan. Dat is op zich heel bijzonder, want de doorsneehaarfabriek is dol op dergelijke verdovende middelen. Overigens, Oscar houdt wel van Kiwitakjes als drug, maar een Kiwi-muis hebben wij nog nooit ergens voor hem kunnen kopen.

Ergens anders in het land werd er een bewaker onder schot gehouden. Hoewel, dat viel wel mee want later bleek dat het gewoon een namaakproppenschieter was. Maar dat hoorden we heel veel later pas en de bewaker ook.

Onder toeziend oog van de Os begon Cera aan de muis te sabbelen. Die werd helemaal nat van haar kwijl. En mevrouw K. bedacht dat Cera dus waarschijnlijk nooit van plan was geweest de speelgoedmuis uit de mand te halen. Of had ze het geprobeerd en was het haar niet gelukt.

Net zoals het de jongeman in de studio niet gelukt was om zendtijd af te dwingen voor zijn belangrijke boodschap. Maar ook dat zagen en hoorden we later dus pas.
Ja, pas veel later zag mevrouw K. wat er allemaal aan de hand was geweest, daar in Hilversum. Ondertussen had zij zich dus gewoon ontspannen vermaakt met het bestuderen van haar haarfabrieken.

Er is alleen nog één ding wat mevrouw K. nog dwarszit over gisteravond, En dat is dat ze nog steeds de boodschap van die jongeman niet kent. Want het zou zomaar kunnen dat die man toch een heel goed verhaal had, ons belangrijke feiten wilde melden, gelardeerd met interessante openbaringen over onze samenleving, over onze veiligheid, hoe vernietigend het grootkapitaal bezig is en hoe link onze inlichtingendiensten zijn en doen. Bijvoorbeeld, heh?
Mevrouw K. is namelijk ontzettend nieuwsgierig, heeft teveel fantasie en is ook niet bepaald helder en stabiel in haar bol als ze vergeet haar pilletjes te nemen.
Zo, dat weet u dan ook weer.

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Dat valt best mee, hoor, Mevrouw K., over het algemeen genomen bent u best helder en redelijk. En Cera is en blijft een mooi meisje, leuk om naar te kijken. En ja, het was wel spannend, hè, gisterenavond.

Anoniem zei

Grandioos dat verband tussen het gesnuffel van Cera en die narcistiese idoot in het Kijk & Luister compleks in de Gooise matras, mevrouw Konijn.

Annemieke zei

Ik vind het eens schitterend stukje! De jongeman van gisteren was niet heel coherent, dus ik denk niet dat iemand hem had begrepen als hij iets had mogen zeggen.

Jacq. zei

Goed stukje!

Mene Tekel zei

Nu de dikke roestwitte Osselmans plotseling bangerig is voor mannen in huis,

bewijst wel dat hij niet van de verkeerde kant is.

Of is dat laten we zeggen appels met ezels optellen ?