Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 januari 2015

Slecht gedrag wordt niet beloond.

Nee, dit is geen duidelijke foto, maar dat kwam doordat het zo donker was en K. kreeg niet de gelegenheid een tweede te maken van deze actie.
Wat u zou kunnen zien op dit plaatje, is dat Boez de Os aanviel. Niet omdat hij boos was maar gewoon uit pure pesterij en om zijn dominantie te tonen. Os had helemaal geen zin in de fratsen van Boez en reageerde nauwelijks op de actie van de B. Hij slaagde erin op de poot te blijven en liep daarna rustig door naar zijn voerbakje, want daarvoor was hij gekomen: het eten van een paar brokjes. En toen?

Toen was de B. gefrustreerd, heh? Ja. En omdat Cera in de buurt was, ging hij zich vervolgens op haar afreageren. Een beetje pedant om haar heen draaien en haar bedreigen. Cera liet zich van schrik achterover vallen, klaar om zo nodig terug te kunnen meppen. En toen?


De B. weet dat C. erg scherpe nageltjes heeft en zette de aanval dus nog niet in. Maar ging wel door met dreigen, want hij geeft niet snel op en zat nog steeds in zijn rol van het dominante ventje dat het meisje wel eens even zou pakken en vernederen.
Ja, en toen?

Toen begon mevrouw K. de B. uit te schelden. Zij had zeker een déja vu? Ja, dat zou zomaar kunnen. In elk geval werd ze boos en riep de B. toe dat hij onmiddellijk op moest houden, anders zou ze hem aanklagen wegens mishandeling of iets dergelijks. Maakt eigenlijk niet uit wat ze riep of hoe ze het riep. En toen?

Wel, de Boez nam afstand van Cera en zij dook weg onder het tafeltje. De B. keek nog wel even om, maar daarna liep hij naar K. toe en eiste hij snoepies.
Of hij die kreeg?
Nee, natuurlijk niet! Slecht gedrag wordt niet beloond, en hoogmoed of arrogantie en getreiter ook niet.
En toen niks meer.
Dit wilden wij even aan u kwijt.

7 opmerkingen:

Ma Tok zei

Als blikken konden doden... Mooi, die felle koplampjes van Cera.

Pim zei

Wat zijn de maten dan van dat blauwe kleed, mevrouw K. ?

Drs. Mirian Viets zei

Kijkt u wel uit mevrouw Katblad dat u uw eigen intrinsieke negatieve gevoelens niet projecteert op het abjecte gedrag van dat zwart witte ventje omtrent het onschuldige meisje meipie C. met de koplampjes zeg maar.

Mevrouw Katblad zei

Oh, wat is u toch slim, drs.!

Drs. Mirian Viets zei

Ja mevrouw Ka Konijn en geheel Pro Deo hoor !

de Hoofdredacteur zei

Zou het heel misschien kunnen, beste Viets, dat K. misschien met opzet haar eigen ervaringen op deze manier verwerkt? Ons bepaalde dingen wil vertellen via haar haarfabrieken? Zonder verder namen te willen noemen omdat het dan een soort van roddelen wordt?
Het is maar een ideetje hoor...

Drs. Mirian Viets zei

Dat is zeker zo, maar daar heeft u dan wel deskundige begeleiding bij nodig. Omdat de mentale structuur van uw verwerking mij deductief beroepsmatig bekend is, is het niet noodzakelijk in deze namen te noemen.
De volgende stap is tot een afgebakende evaluatieve selfmindfullness en fulminate afronding te komen.
Maar dan komt er wel een kostenplaatje in zicht. Van alleen droge kattenbrokken kan ik niet leven. Abonnees van het LKB krijgen uiteraard korting, een vriendenprijsje zeg maar.