Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 januari 2015

DOE ER WAT AAN!

De Boez:
Komt ie weer aan, dat brutale ventje van verderop. Alsof het verslaafde is die thuis geen drugs meer heeft en daarom uit stelen gaat.
Vroeger kwam die klojo altijd brokkies van ons jatten, maar nadat ik hem een paar keer door het luikje naar buiten heb geslagen, komt ie hier niet meer binnen. En dat is hem geraden ook want ik hou mijn nagels goed bij en ik hou hem natuurlijk ook zoveel ik kan in de smiezen.
Maar ja, nu komt hij dus onze drugs van de buitentafels stelen, en dat dus zo ongeveer bijna elke dag.

Kijk dan! Staat ie met zijn grote patten de verse blaadjes in de ene pot plat te stampen om bij het jonge, overheerlijke groen in die andere te kunnen komen! Dat spul is het neusje van de zalm! Onze zalm!
En wat doet mevrouw K.? Die staat weer vrolijk foto's te maken van die donderstraal en te lachen om zijn brutaliteit en handigheid.
Het is toch niet te geloven?
Ja hoor, ga maar met je dikke billen en je vieze rozijntje in mijn Nepeta zitten! Gaan het zeker lekker van ruiken, heh? Tjongejonge. En die Os is weer nergens te bekennen. En Cera ligt zeker weer met haar luie achterste op de bank bij Charli, de kleine Mata Hari.
Sta ik er weer helemaal alleen voor, zoals gewoonlijk.
Maar ik heb nu toevallig net raamwacht en kan niet weg. Dat niemand dat snapt of daar rekening mee houdt, gaat er bij mij niet in. En dus kan die Wamy weer eens lekker zijn gang gaan en onze Nepeta stelen of verpesten zodat er straks niks meer over is voor mij, eh, ons.

Mevrouw Katblad, DOE ER WAT AAN! Tjongejonge, wat een ellende.


5 opmerkingen:

Ina Rus zei

Boezje, Boezje, wat heb je het weer moeilijk! Maarre... als ik vragen mag: Wat houdt raamwacht in als het raam dicht is?

boezelmans zei

Nou eh, vogels tellen, buren in de gaten houden, en prikkemannetjes natuurlijk! Van die dingen dus, mevrouw Ina!

Pa Korzakov zei

Ik heb het al eerder geopperd: questie van bollen kippengaas over die druks.
Heeft Ma Tok Rus niet wat tokkegaas over ?

Mevrouw Katblad zei

Jawel, dat heeft ze vast wel, maar daar weet Wamy wel raad mee, we hebben dat al eens geprobeerd. Wamy is een sterke jongen die precies weet wat hij wil. En dat is kost wat kost een hap Nepeta (of een paar flinke snuiven)!

katja zei

Na ja zeg, helemaal geplet met z'n dikke(?) reet!