Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 januari 2015

Vandaar dus...

Mevrouw K. wilde een foto maken van de Boez op het moment dat hij in een erg merkwaardige en onfatsoenlijke houding zat. Helaas was K. net iets te laat.
Dat komt echter wel vaker voor dus is op zich niet zo vreemd.
Wel was opvallend dat het gisteren totaal geen weer was om naar buiten te gaan, vonden onze reporters tenminste. Mevrouw K. was het daar wel mee eens, al keek ze er wel van op dat zelfs Oscar het grootste deel van de dag niet van zijn kussentje afkwam.Het kussentje is zo langzamerhand al aardig goor geworden, voornamelijk doordat Oscar de afgelopen week een aantal keren kletsnat en zeer vies van zijn boodschapjes buiten de deur terugkwam, en zich zonder zich eerst met keukenpapier af te laten drogen op zijn kussen liet neerploffen.
Oscar zelf is ook een beetje goor, en dan vooral aan de buikzijde. Hoe die gelige waas heeft kunnen ontstaan, wil hij ons niet vertellen.
Cera was gisteravond ook aanwezig in de huiskamer, al had zij daar geen speciale reden voor. Haar diner had zij namelijk al genuttigd en meestal gaat zij direct daarna naar boven voor haar schoonheidsslaapje, maar gisteren dus niet omdat zij het grootste deel van de dag reeds slapend had doorgebracht. Ze was derhalve klaarwakker en zat verveeld op het vloerkleed te miepen.

Wel, tot zover dus de drie haarfabrieken na een lamlendige regendag.
K. probeerde hen nog alledrie tegelijk op de foto te krijgen, maar dat lukte haar niet.
Doch ondertussen....


Ondertussen maakte ons bezoek (mens van Bohr) vanachter zijn glaasje wijn een totaalplaatje van de vier bewoners van het redactiehuis.
Nu houdt K. er helegaar niet van om zichzelf per foto te presenteren, en zeker niet in het Katblad, maar voor dit plaatje maakte zij een uitzondering omdat het best wel grappig was:
K. staat haar haarfabrieken te fotograferen en wordt zelf weer door iemand anders op de kiek gezet; de familie is hier compleet en dat is niet vaak eerder vertoond.
Vandaar dus.


7 opmerkingen:

Ma Tok zei

Is Oscar in gevecht geweest met de vergeler?
Leuke foto inderdaad, van de hele redactie bij elkaar.

Pim, die dus niet Piet is, terwijl Ma Ka Kemp denkt dat Pim Piet is, die niet Piet is maar Pim zei

Waar is nummer 5 van de familie, de Haarloze IJzeren Heijn dus, dan ?

Wies van der Plas zei

@ mens Ma Tok:
Misschien een gevalletje van incontinentie ? Dat zijn plassertje verkeerd omstaat na de verschrikkelijke ingreep van ontmanning zeg maar ?

Inge zei

Wat een gekke ideeën heeft die Wies.
Zelf met een verkeerd om plassertje geboren?
Leuke foto van je gezinnetje K!

Carla Hebdo zei

Is ironie in Leiden nu ook al verboden Inge ?

Mevrouw Katblad zei

Nou, ironie op ironie dus.
Lachen maar zo!
Maar we kunnen u verklaren dat er verder niks mis is met de Os. Alleen ligt hij af en toe in de viezigheid te rollen, maar daar hebben wel meer haarfabrieken last van. Maar andere hf's weer niet. Het blijft dus ingewikkeld en raadselachtig.

Ma Tok zei

Het raadselachtige is één van de eigenaardigheden van de kat..