Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 januari 2015

Rustige nr. 4

Wij hadden voor het meenemen van boodschappen uit de winkel een koekiesdoos bemachtigd. En de Boez dacht uiteraard: die is voor mij!
Hij heeft er echter een minuut of twee ingezeten, vanuit de doos nog even naar Cera gemept en toen was de lol er reeds af.
Cera en Os toonden vervolgens ook geen belangstelling voor de doos, hadden tenminste geen zin om erin te duiken.
Was er wellicht iets mis met de geur van de doos?Of was er iets anders aan de hand?
Mevrouw K. heeft daarover een interessante theorie.Want, zoals u op de eerste foto kunt zien, hebben wij nog een flinke kat in huis, één zonder haar. Hij wisselt nogal eens van plaats, maar bewaakt thans alweer een tijdje de voerbakjes van Cera.
Het kan zijn dat onze haarfabrieken per vergissing hebben begrepen dat de doos voor deze stalen kat was bedoeld, en er daarom geen gebruik van wilden maken. Dit kan volgens K. de enige reden voor onze reporters zijn om de doos te mijden.
Maar niets is zeker, vooral waar het haarfabrieken betreft.

De stalen kat heeft overigens nog steeds geen naam. Mevrouw K. zegt dat ze onvoldoende inspiratie heeft en B, C en O houden zich van de domme.
Op de foto hiernaast ziet u de koude kat in volle glorie en bovendien in functie. Weet u misschien een geschikte naam voor deze (zeer rustige) nr. 4?

9 opmerkingen:

Inge zei

Mispoes.

Piet zei

Dat is echt een Boris. I

Greet zei

Kouwe Kak

Annemieke zei

Neko? Kat in t Japans.

Ma Tok zei

Iron Lady

Felix zei

De naakte aap.

Felix zei

Bezoekers-teller
190.341 View My Stats
We naderen trouwens de 200.000e bezoeker. Is het prijzenpakket al bekend ?

Anoniem zei

Brownie lijkt mij wel een leuke naam.
Marjoke.

Sjimmie zei

Je suis Kareltje.