Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 januari 2015

Trots op Oscar!

Omdat er blijkbaar mensen zijn die ernstig twijfelen aan Os' conditie-activiteiten, hier een voorbeeld hoe de Os toch wel degelijk erg zijn best doet e.e.a. op peil te houden.

Wij fotografeerden hem op het moment dat hij net aan een trainingsrondje begon en volgden hem daarna een poosje met onze camera.
Hier ziet u Oscar in de boom. Halverwege de stam doet hij zijn rek- en strekoefeningen, dan klimt hij verder omhoog.
Op een zijtak doet hij nogmaals wat oefeningen, en dat toch echt met verdomd veel inzet en toewijding, dat zult u moeten toegeven.
Maar hier bleef het niet bij!
Nee.

Na al die inspanningen moest hij natuurlijk eerst even pauzeren. Maar terwijl hij stond uit te rusten op de stevige zijtak, deed hij in de tussentijd zijn oog-oefeningen. Inderdaad, het bewegen van zijn kijkers, scherpstellen, ronddraaien, weer scherpstellen enzovoorts. En toen hij zijn poot- en rugspieren voldoende rust had gegeven, ging hij weer moedig door.Er volgden nog meer rek- en strekoefeningen met als speciale toevoeging het in- en uittrekken van zijn nagels over de stam. Erg vermoeiend, dat zult u begrijpen, doe het zelf maar eens, heh? Daarom.
Vervolgens draaide hij losjes wat rondjes over nog steeds dezelfde tak (die was namelijk het meest geschikt voor gymnastiekdingen). Dat was erg knap van hem want er zaten een hoop kleine takjes behoorlijk in de weg en daar moet je toch maar langs zien te manoeuvreren! Wat u zegt.


Daarna kwam hij de boom uit, niet erg sierlijk maar ook wel weer met veel vakmanschap en toch ook daarnaast met enige behendigheid.
Was hij toen klaar met zijn training?
Nee, echt niet!
Kijk maar.


Want omdat Oscar namelijk zo'n doorzetter is en dus graag de grenzen van zijn kunnen verkent, deed hij er ook nog een rondje hordelopen achteraan! Jawel, u ziet het goed, met heel veel snelheid ook nog!

Wij zijn heel erg trots op de Os dat hij toch maar mooi ondanks zijn wat uitgezakte buikje en zware bontjas zo tekeer ging om zijn conditie op peil te houden.
En wij stellen het dan ook niet langer op prijs wanneer sommige lezers opmerkingen menen te moeten maken over zijn gebrek aan beweging of eetgedrag, want die lezers moeten maar eerst eens even kritisch naar hun eigenste ik kijken voordat ze weer zulke lullige dingen zeggen over onze topatleet!
En daar laten wij het liever bij. Voor nu dan. Dus.


6 opmerkingen:

Pim is vandaag vroeg wakker en zei

Epke Zondertuin.
Epke Osterland.
Topturntuinpoes.
Gymnastiekhaartuinfabriek.
U nog suggesties Mevrouw Tokma ?

Piet zei

Toppie Os. Ga zo door. 👍

Annemieke zei

Is Os aan het trainen voor het onderdeel tuin gymnastiek? Voor de komende olympische spelen? Of boycot hij die vanwege de locatie...

Ma Tok zei

Bravo, Oscar! Je bent geweldig!

Ma Tok zei

Wie heeft de boomsteun weggehaald?

Pim zei

@ Ma Tok:
De Os natuurlijk !
Hij klust naast het rapporteren bij als gespierde boomvakker.