Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 januari 2015

Flink ventje!

Mevrouw K. nam voor de gein een foto van de hagelstenen, omdat ze zo groot waren toen ze naar beneden vielen. Maar eenmaal op de grond smolten ze snel.
Nog een fotootje van de straat dan maar? Gewoon voor het archief, zeg maar?
Oké, draaien met die camera, snel een beetje, mevrouw K.!
Nou, het was dus toen heel toevallig dat we Os in beeld kregen; wij wisten niet beter dan dat hij ergens op het logeerbed lag te snurken. Maar nee dus, hij was gewoon buiten en moest net toch behoorlijk wat stenen op zijn knar hebben gehad!
Hij zag er echter vrij ontspannen uit.

En ging op z'n gemakkie water drinken.
Wij denken nu dat hij weer een trainingsrondje had gemaakt, dus toen hij even later binnenkwam, hebben we hem enthousiast ontvangen en geprezen.
Flink ventje, die Os!

2 opmerkingen:

Dichterje zei

Hier evenzo op de natte gracht spikkelden de straatstenen schitterend vol met witte hagelslag.
Maar ook heel mooi dat drijvende wolkjes hagelstenen met de wind meedreven op de woelige grachtenwatergolfjes.

Ma Tok zei

Ik wist het wel, Os, dat je een flinke kerel was. En nu is het bewijs ook nog geleverd. Bravo!