Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 17 januari 2015

Oscar weer eens tijdens zijn ronde...

Omdat het zonnetje opeens zo stralend aan het schijnen was, besloot mevrouw K. om maar weer eens een klein stukje te gaan lopen met Oscar. Hij liep namelijk al een poosje te zeuren en jengelen en deed erg sneu.
Gelukkig had mevrouw K. braaf haar pilletjes geslikt waardoor haar versleten knie iets minder opspeelde, maar het lopen blijft voor haar toch wel iets wat ze moet doseren. Daarom wilde ze niet de langere route doen met daarbij drie rondjes om de Kruidentuin heen. We gingen dus naar links.


Os, we gaan naar links!
Eigenwijze haarfabriek, heh?
In de Parallelstraat kon de Os al snel genieten van een fiets met tassen.Een eindje verderop had hij minder geluk.


Nee, mevrouw K. kwam niet zo snel vooruit als Oscar wel wilde op dat moment. Ze mag dan wel lange tijd wachten op hem als hij belangrijke dingen te doen heeft, maar andersom is er soms wat minder begrip.
Tja, het is zoals het is, Os! Wie weet dat mevrouw K. straks met een nieuwe knie weer loopt als een....
kievit!
Gelukkig stond er in de Steeg van Storm nog een fiets met tassen geparkeerd. Kon mevrouw K. ook even pas op de plaats maken, want de Os moest uiteraard deze tassen goed inspecteren.
Daarna liepen K. en de Os nog even door naar het Zooiplein. Oscar ging op zoek naar Lima, want die zat hier voor zijn verhuizing erg vaak en dan konden ze tenminste samen nog even neuzen.
Maar Oscar zocht nu tevergeefs.

Hoe het verder ging?
Morgen het vervolg van deze reportage!

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Fijn dat u even buitenlucht hebt gehapt, mevrouw Katblad. Hebt u nog steeds geen krukken gehaald? Wilt u ze voor uw verjaardag, misschien?

Pim zei

Ik heb van horen zeggen dat Mevrouw Bladkat in de Chinese sterrenwichelarij een konijn is.
Ook dat nog zou je bijna zeggen.