Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 22 januari 2015

Twee minuten

Omdat het vandaag net iets onder nul was (qua buitentemperatuur dan, heh?), ging de Boez liever niet met K. en de Os mee even in de Kruidentuin kijken. Toen zij echter weer de redactie naderden, kwam de B. net naar buiten om hen beiden te verwelkomen. Dat was natuurlijk heel aardig van hem, vooral zijn afschuw van de koude in aanmerking genomen.
Wel, de Os ging niet zo snel want kwam onderweg nog interessante voorwerpen op straat tegen, dus Boez moest nog een paar tellen langer op hem wachten dan aanvankelijk verwacht.
En dan kun je beter nog maar even in beweging komen, anders vries je misschien met je poten aan de bank vast, heh Boez? Ja, en daarom werden er door hem wat rek- en strekoefeningen gedaan, zoals u hiernaast kunt zien.

Daarna werd door de B. onze ex-kerstboom besnuffeld, ook een nuttige bezigheid uiteraard, want zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen, en wie zich niet verschoont, krijgt luizen als kamelen. Tenminste, dat zei grootmoeder K. altijd, en zij kon het weten want had twee oorlogen meegemaakt, 7 kinderen gekregen, was daarna haar man verloren (Spaanse Griep) en werd toch nog 92. Maar goed, dit alles terzijde.
Boez moest dus in beweging blijven.
Toen, eindelijk, kwam Oscar in de buurt van de bank. Wij weten bijna zeker dat de B. zijn vriend wilde gaan bespringen (zie de wilde blik in de oogjes van de B.), maar dat kwam er niet van want de Os sprong iets sneller, en dat ook nog over de Boez heen, op de bank. Dit was een flinke misrekening van ons zwart-witte ventje! Jaja, baas boven baas dus.Zwaar teleurgesteld en weer een illusie minder, keerde de Boez terug door het luik naar de warme redactie.
Hij was (en dan gokken wij) zo'n minuut of twee buiten geweest, en we hopen nu maar van harte dat hij daarmee zijn gezondheid niet in gevaar heeft gebracht.

6 opmerkingen:

Dichtertje zei

Tjeetje meneetje menetekel oh la la,
ruiken kamelen dan vies en zo onrein ?
Er is wel iets met hopla ebola in Afrika,
maar dat schijnen weer niet zo fijn dromedarissen te zijn.

Annemieke zei

Ben het helemaal eens met de Boez! Veel te koud om naar buiten te gaan. Os heeft natuurlijk een goede bontlaat en onderhuidse isolatielaag...

Ma Tok zei

Flink hoor, Boez! Ga zo door. Elke dag 2 minuten is ook een uur in de maand.

Pim is krieties en zei

Ik zie nou toch ook weer op foto 5 dat de Osselmans een groot dik rechthoekig, bijna zeg maar vierkant uitgezakt code oranje gevaarte is.
Waar blijft het resultaat van die gymnastiek katletisch reporter uitstapjes eigenlijk ?

Ma Tok zei

@Pim: Oscar heeft op het ogenblik zijn isolatielaag hard nodig. En ook zijn dikke vacht. Als de kou weg is gaat hij vast wel weer wat vet kwijtraken.

Pim zei

@ Ma Tok:
Ja want laten we wel wezen, het betreft hier geen hoge rug of ingedaalde hangbuik.