Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 14 januari 2015

Daar bedoel ik niks mee

Oscar:
Ik ben zojuist kletsnat thuisgekomen, dat klopt. Maar ik moet nu eenmaal 's ochtends altijd even naar buiten, weer of geen weer, en daarmee bespaar ik mevrouw K. een flinke schep uit de kattenbak, zeg maar.
Nee, ik heb daarbuiten geen andere haarfabrieken gezien, dus daarover valt niks te melden. Er zijn wel veel vliegbeestjes met veren, en daarom zit ik nu in de vensterbank, want dan kan ik ze vanaf een droge plek goed waarnemen en in de gaten houden.
Nee, ik kan u helaas geen soorten noemen, want van vliegbeesten heb ik absoluut geen verstand en ik ben ook niet van plan me daarin te gaan verdiepen. Voor mij zijn ze slechts groot of klein en snel of langzaam, als u begrijpt wat ik bedoel, en dat is tevens alles wat ik weten wil en moet.
Soms roept mevrouw K. de naam van zo'n verenpakje, zoals roodborst of duif, ik noem maar wat. En soms wil ze er dan een foto van nemen maar daarmee is ze meestal te laat.

Nee, ik ben niet de nieuwe raamwacht, die zit voor het andere raam.Ik weet niet of het een hij of een zij is, wel dat ie van hout is en een beetje vreemd uit zijn of haar ogen kijkt. Ik heb daarom ook helemaal geen vertrouwen in de wachtkwaliteit van deze nr. 5, vooral gezien zijn of haar wankel evenwicht. Stel dat dit figuur al wat interessants in de straat zou kunnen waarnemen, dan slaat ie van verbazing steil achterover en dondert zodoende van de vensterbank met veel lawaai naar beneden. Ik vind het dus helemaal niks, die nr. 5, maar K. vindt hem of haar leuk, juist omdat ie zo'n leipe blik heeft en er niet al te snugger uitziet. Ze zegt dat ze gaat proberen 'm wat beter in elkaar te schroeven zodat ie wat steviger op zijn poten en staart komt te zitten. En dan kan hij of zij zonder omdondergevaar naar buiten kijken en de voorbijgangers amuseren. Nee, ik ben niet voor het amusement, ik ben voor het serieus bestuderen van alles wat er buiten beweegt, al doe ik niet altijd verslag van alles wat ik zie. Ja, dat zou al teveel gevraagd zijn en bovendien staat dat niet in mijn taakomschrijving.
Nr. 5 heeft inderdaad ook nog geen naam, maar het moet niet moeilijk zijn er een te verzinnen. Daar bedoel ik helemaal niks mee, nee.
8 opmerkingen:

Ma Tok zei

Dank u wel voor de duidelijke foto´s van nr.5, mevrouw K.
Ik vind hem er wel lollig uitzien.
Maar ik ben het met Oscar eens dat hij of zij geen goede raamwacht is. Ten eerste kijkt hij of zij niet naar buiten maar naar binnen, en ten tweede denk ik niet dat hij of zij erg hard kan lopen als er een indringer komt, zodat die indringer vrij spel heeft in de redactie.

Pim zei

Hangt de tong van die bruine namaakpoes nou uit zijn of haar bek; dat haar of zijn tongriem is doorgesneden zeg maar bij wijze van spreken ?

Mevrouw Katblad zei

Nou Ma Tok, u begrijpt best dat wij hem of haar even hebben omgedraaid voor de foto. Aan alleen een achterkop had u niks gehad, toch? Zouden we daar weer gezeur over krijgen, heh?

Ja Piet, zijn of haar tong hangt uit haar bekkie. Daar zal zij of hij best een goede reden voor hebben, alleen zijn wij of ons daar nog niet achter.

Pim zei

Mevrouw Bladkat:
Ja Piet ?
Pilletjes weer vergeten ?

Pim en niet Piet zei

Mevrouw Bladkat:
Maar waarom neemt U dan geen foto van Nummer Vijf van buitenaf ?

Mevrouw Katblad zei

Nee Pim die dus niet Piet is,
eerder een overdosis.
En wij gingen niet voor een foto de regen in, vandaar.
Duhuh!

Pim die niet Piet is zei

@ Geachte Mevrouw Mens Bladkat:
Maar U begrijpt ondanks Uw overdosis dus nog wel dat ik, Pim niet Piet ben ?

Hans Adema zei

Hoi Oscar,

maar aanstaand weekend is het tuinvogeltelling!