Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 januari 2015

Gezellige avond

Jawel, mevrouw K. moest even met de voeten op de bank. Dat was nadat ze op haar sokken de straat op was gegaan om een vuilniszak bij de boom te zetten. Niet zo slim inderdaad want de straat was nat en vies en dat had ze kunnen zien als ze haar bril had opgezet. Maar die bril lag dus bij de tv en K. vond het teveel moeite om dat ding daar op te halen.
Toen ze terugkwam bij de tv dacht ze haar sokken wel weer te kunnen drogen bij de radiator, maar daar lagen toevallig ook net twee reporters te luieren.


Ze (die twee haarfabrieken) hadden natuurlijk gewoon ergens anders kunnen gaan liggen, bijvoorbeeld bij Cera op het grote bed. Maar ze waren te lui om in beweging te komen. Maar niet te lui dus om hun afkeer te laten merken.
Zo erg kon het niet geweest zijn, de stank van die sokken. Mevrouw K. heeft geen last van zweetvoeten en aan straatlucht zijn die twee best wel gewend. Nee, ze wilden gewoon wat te mopperen hebben, dat is duidelijk.
En de één deed niet onder voor de ander, dat kunt u op bijgaande foto's zien. Wat een afkeer, wat een overdreven gedoe.
Voor straf liet mevrouw K. haar voeten daar lekker lange tijd liggen, tot ze kramp kreeg en wel een andere houding moést gaan aannemen. Met veel spijt, dat zult u begrijpen.De twee aanstellers wentelden zich direct op hun andere zijde en strekten hun poten uit. Daarna vielen ze in slaap en snurkten ze zo luid dat mevrouw K. bijna niet meer het geluid van de tv kon horen.
Het was een gezellige avond.

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Het ziet er inderdaad erg knus uit.

Pim zei

Met zo'n buisbril zie je ook alleen maar nattigheid.

Piet zei

Haha, om te gillen. Het ziet er erg gezellig uit.

Anoniem zei

voetselfie

Anoniem zei

Leuk!!!!
Tineke