Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 februari 2015

Gebouw LKB in groot gevaar!

Boez:

Soms dreigt er gevaar. En dan moet ik optreden, als langst inwonende zeg maar, en als redactielid met de meeste dienstjaren.
Dat gevaar kan bestaan uit een binnendringende brokjesjatter, een buurhaarabriek die komt markeren, vreemde mannen met zware stemmen of het Zuigmonster. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Vuilnismonster, de groene gemeentekarretjes en de prikkemannetjes met lichtgevende jasjes.
Maar ik ben alert en hou alles in de gaten, niet alleen voor mijn huisgenoten en mevrouw K., maar uiteraard eveneens voor mezelf.
Zoals nu dus.


Nu zit er namelijk opeens een grote vlek op het keukendak. En af en toe beweegt die vlek en dan hoor je schurende geluidjes en getik. Ik weet natuurlijk best dat het hier het achterwerk van een soortgenoot betreft, maar weet niet wie het is en wat hij daar doet of wat zijn plannen zijn. En dat maakt de zaak ingewikkeld.
Want er heeft al heel lang niemand meer op mijn dak rondgelopen of gezeten. Zeker een jaar al niet meer. Omdat dus zo'n beetje iedereen die daar regelmatig kwam, is vertrokken. Luna bijvoorbeeld, Columbus, de oude Poekie, noem ze allemaal maar op. En Simba komt ook nooit meer op het dak sinds hij zijn eigen voordeurluikje heeft.

Ik sta dus voor een raadsel en kan niks anders doen dan dat achterwerk in de gaten houden. Zelfs nu mevrouw K. uit HET kastje het doosje met Snoepies heeft gepakt, kan ik mijn ogen er niet vanaf houden. Je kan rustig stellen dat ik totaal geobsedeerd word door die schuivende billen en het getik van die staart. Want wie is het en wat komt ie hier doen? Nou, ga er maar aanstaan.Het kan best zijn dat hierachter een nieuwe haarfabriek is komen wonen. Eén die nog door mij duidelijk gemaakt moet worden dat ie niet op mijn dak mag zitten, en al helemaal niet met zijn rozijn op de keukenkoepel. En dan zeker straks ook nog, als het weer mooi weer is en die koepel openstaat, naar binnen loeren, heh? Kijken wat er in onze voerbakjes ligt, heh? Nee, geen sprake van. Ik moet dat voorkomen want dat ben ik mevrouw K. en mijn collega's verplicht. En mijzelf natuurlijk ook, dat spreekt voor zich. Want er is hier niemand anders die zo goed is in het herkennen van gevaar. En dus heb ik de verantwoording op me genomen en daarom hou ik hier de boel zo goed als ik kan in de gaten. Die snoepies komen straks wel, dat vreemde achterwerk is nu mijn eerste prioriteit. Het grote raadsel dient opgelost te worden, en wel zo snel mogelijk. De vlek beweegt nu niet meer maar ik haak niet af, nee, ik hou gewoon vol want dat wordt van mij verwacht. Want ik ben de Grote Boez, de bewaker van het LKB-gebouw, en met mij valt niet te spotten!

Voor wie het niet direct kan herkennen: zie eerst foto nr. 2 en dan deze foto, en wel de pupil van de Boez.
Het was overigens gewoon Cera die daarboven even zat uit te rusten na haar dakinspectie. K. had haar achterwerk natuurlijk direct herkend, en toen zij Cera had geroepen, kwam het Meipie overeind om even later samen met de Boez wat Snoepies te verschalken. Het gevaar was geweken en de Snoepies smaakten goed.

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Mooie foto, die laatste.
En fijn dat het achterwerk-probleem is opgelost. Knap van Mevrouw K. dat ze Cera herkent aan haar billen.

Sandrazz zei

Prachtige close up foto's !!

Anoniem zei

Levende komeet ?
Schuurreet ?

Pim zei

@ Ma Tok:
Dat is helemaal niet zo bijzonder.
Ik herkende mijn vrouw, toen ze nog meipiejong was, ook blindelings aan haar bilpartij.

Annemieke zei

Hahaha. Mooie payback voor de Boez voor eerder getreiter van Cera!