Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 19 januari 2015

Cera hield cadeautje voor zichzelf...

Gisteravond, tijdens een knus en gezellig samenzijn met een paar aangewaaide gasten, kwam Cera opeens met een muis thuis. Ze zat eerst enige tijd voor ons raam (Poezenloket) om zo met haar vangst te kunnen koketteren en triomferen; het staartje van het beestje hing bewegingsloos uit haar grijnzende smoeltje.
Waarschijnlijk wilde Cera haar prooi niet door het kattenluik duwen(waardoor het nog meer beschadigd zou kunnen worden), en daar mevrouw K. dacht dat het hier om een verjaarscadeautje ging, opende zij dankbaar de voordeur voor de succesvolle jachtpoes. Cera kroop direct met het levenloze beestje onder de eettafel. Het bezoek bleef kalm, doch mevrouw K. was behoorlijk in de war gebracht door deze onverwachte gebeurtenis. Want zeg nu zelf, wie krijg er nu op zijn verjaardag zo'n bijzonder cadeau?

Wel, het werd al snel duidelijk dat Cera bij nader inzien niet van plan was het cadeau ook daadwerkelijk aan te bieden; zij hield het liever voor zichzelf en ging ermee zitten klooien aan de voeten van het bezoek.
Inderdaad een flinke teleurstelling voor mevrouw K., maar haar gasten keken er minder raar van op en kozen partij voor Cera.

Toen mevrouw K. aanstalten maakte om haar verjaarscadeautje dan maar af te pakken van de geefster (dit voornamelijk in verband met een opkomend gevoel van misselijkheid), vluchtte Cera met medeneming van het presentje naar de andere kant van de kamer, waar het rustiger was. En daarmee was het nu dus helemaal duidelijk geworden dat K. het cadeautje definitief niet in ontvangst zou mogen nemen...
Oscar zag het allemaal gebeuren en deed helemaal niets. Hij keek met veel bewondering toe hoe Cera met haar muisje lag te klooien en kwam niet van zijn kussentje af.
De Boez was natuurlijk weer eens de grote afwezige; hij lag ergens lui te wezen of te dromen, maar dat is voor hem ongeveer hetzelfde.


Toen Cera haar geklier met de muis zat was en K. zich weer aan tafel bij haar gasten had gevoegd, kwam C. wederom gezellig onder de eettafel zitten met haar prooi en begon het diertje op te smikkelen.
U weet hoe dat klinkt? Dat vreselijke gekraak en gemaal? Wel, u kunt zich dan voorstellen dat mevrouw K. even geen zin meer had in de hapjes die op tafel stonden, maar ze nam nog wel snel een glaasje bubbels om haar droge keel mee te smeren. De gasten vonden het gekraak echter heel normaal en juichten Cera's gedrag toe. Tevens ontstond er zelfs nog een gesprekje over hoe gezond zo'n muisje wel niet is voor haarfabrieken, en hoeveel vitamientjes en mineralen er wel niet allemaal in zo'n diertje zouden zitten. Dit terwijl mevrouw K. op dat moment alleen maar kon denken aan een muizenmaagje vol kleurige Rentokil-korrels.

Tenslotte bleef er nog een klein fliebertje muis op het kleed achter, en dit werd vakkundig met een stukje keukenpapier door de jonge mevrouw K. verwijderd. Zij had daar geen moeite mee omdat zij tijdens haar studie veelvuldig allerlei beestjes heeft moeten ontleden, en daarmee vergeleken is het opruimen van een restje muis een kleinigheid.
Cera wilde vervolgens graag bij iedereen op schoot om geprezen te worden, maar dit gelukkig niet voordat zij haar snuit en poten zorgvuldig had gewassen.

Niet lang daarna werd het diner van de haarfabrieken geserveerd, en Cera at zowaar haar normale portie zonder dralen op. De Boez at zijn Gourmet natuurlijk weer op de trap op, maar dat terzijde.

8 opmerkingen:

Ma Tok zei

Muizen opeten is ook erg goed voor het kattengebit. Het zou u zomaar een hoop geld kunnen schelen bij de dierenarts, mevrouw K. Hebt u toch nog een cadeautje.

Anoniem zei

mevr. K., ik meen te begrijpen dat u gisteren jarig was, daarom van harte gefeliciteerd met uw geboortedag en ik wens U een gezond en soepel lopend nieuw levensjaar toe!
Tineke

Greet zei

Mevrouw K, u bent dus jarig geweest. Alsnog mijn felicitatie en de allerbeste wensen voor het komende jaar. Dat u maar snel aan de beurt mag zijn.

Pim zei

Wat lief toch, meipie poes brengt dood huismuisje voor het jarige konijn.

Truus zei

Alsnog van harte gefeliciteerd. U heeft vast kattenliefhebbers bezoek gehad, gezien de reacties op Cera en haar prooi.

Anoniem zei

Gefeliciteerd mevrouw katblad. Een beetje onpasselijk word ik ook wel van de beschrijving van Cera's eetgedrag. Maar wel knap dat ze er een gevangen geeft natuurlijk.

Anoniem zei

Dat Osmans niet wat enthousiaster wordt als Cera de pizzabezorgster op uw verjaardag langs komt.

Anoniem zei

Nou mevrouw K., alsnog van harte!

Groet, Gera