Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 januari 2015

Oscar tijdens zijn ronde (2)

Op het Zooiplein moest de Os per se even rollen in een randje zand. Hij heeft namelijk een heel dikke vacht en zijn fabriek werkt op volle toeren om die vacht zo dik te houden. Dat betekent dat er ook regelmatig veel oud haar dient afgestoten te worden, en dat gebeurt wat sneller als je in het zand op asfalt gaat liggen schurken en schuren.

Nou Os, gaan we nog even op de glijbaan of op de zandbak?

Wel, Os wilde dat wel, al was het alleen maar voor een aardige foto, maar op weg naar de glijbaan toe, werd hij afgeleid en veranderde hij van richting.
Drie keer raden wat hij had ontdekt! Of is één keer genoeg?Juist. Zijn fietstasinspectiebehoefte was vandaag wel erg groot, heh? Ja. En deze was wel bijzonder interessant, want Oscar had best veel tijd nodig om de inspectie uit te voeren.
En mevrouw K. maar wachten...Nee Os, om vliegbeestjes te tellen moet je een half uurtje in één en dezelfde tuin blijven zitten, niet alleen maar vijf minuten turen naar een muurtje met klimop.
Maar mevrouw K. had helaas geen zin meer om ook nog de Hoftuin te bezoeken, dus ging het vogeltjes tellen niet door. Bovendien kijken die vliegbeestjes wel uit als er een Os onder de boom gaat zitten, ze vliegen dan vast snel door naar een andere tuin.
Nou, dan maar terug naar de redactie?Ja, om wat te drinken uit de grote waterbak en daarna de poten te wassen, van klauw tot oksel natuurlijk want dat vindt Oscar leuk om te doen en daarbij komt dat het vaak geen overbodige luxe is.
Maar er kwam niks van poten wassen. Niet omdat het water te koud was maar omdat er twee duifjes in een boom neerstreken, en dat was voor de Os te interessant om geen aandacht te besteden.
Mevrouw K. geloofde het toen wel en ging snel naar binnen; Oscar bleef nog een tijdje buiten om duifjes te tellen.

1 opmerking:

Ma Tok zei

Duurt het zo lang om twee duifjes te tellen?