Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 januari 2015

Alsjeblieft, mevrouw K.?

 Cera:
Het is dus momenteel zo dat ik niet naar binnen kan omdat de Boez in de kamer zit, precies voor de kier van de deur. Ja, ik zou er wel doorheen kunnen, maar dan zal je zien dat de Boez me net op het kritieke moment een mep gaat geven of me anderszins gaat treiteren, en daar heb ik totaal geen zin in.
Dus blijf ik hier zitten wachten tot hij zeg maar oprot, maar dat doet hij natuurlijk niet.
 Af en toe doet hij wel alsof hij weggaat, of hij doet gewoon alsof hij me niet ziet opdat ik besluit om toch naar binnen te gaan, maar reken er maar op dat hij mij constant in de smiezen houdt om toe te kunnen slaan als ik een fout maak.
Maar ik ga die fout niet maken want ben door schade en schande wijs geworden en trap er dus niet meer in, in die machtsspelletjes van dat ventje.
 Natuurlijk zou mevrouw K. me te hulp kunnen schieten. Zij zou de Boez daar met snoepies weg kunnen lokken en dan kan ik veilig de kamer binnen komen. Of ze zou de deur verder open kunnen doen zodat ik Boez terug kan meppen als hij me wil slaan. Maar dat doet ze niet omdat ze vindt dat ik zelf mijn problemen op moet lossen.
 Ik denk dat de Boez jaloers op me is, omdat ik laatst een muis had gevangen en hij niet. Dat ik dus een cadeautje had en hij niet. Ja, ik weet wel dat ik tenslotte dat cadeautje toch maar liever zelf hield, maar het gaat hier meer om de triomf van het binnenkomen met een fantastische prooi, terwijl het al meer dan een jaar geleden is dat hij eens zo'n geweldige prooi heeft gevangen en thuisgebracht (een duif - red.). Tussendoor kwam hij nog wel eens met vlindertjes of ander klein goed thuis, maar verder dus niks van betekenis.

 Terwijl ik maar mooi steeds met muisjes thuis kwam, en ook nog een keer met een vliegebeest met veel geel, dat door K. een meesje werd genoemd.
Hij is gewoon jaloers op me, daar ben ik bijna zeker van. En daarom gaat hij me pesten en treiteren, door voor de deur te gaan zitten als ik naar binnen wil. De dominante kwal uithangen en me belachelijk maken, dat is wat hij doet en dat heeft hij blijkbaar nodig om zich goed te voelen.
Maar ik trek me daar nog maar weinig van aan, want ik ken hem zo langzamerhand en heb alleen nog maar medelijden met zo'n zielig ventje als hij. Ik bedoel, als je je op die manier moet manifesteren, dan...eh.... heh? Juist ja.

Maar K.?
Misschien kun je me toch voor deze ene keer even te hulp schieten? Want het wachten duurt nu al wel heel erg lang en ik zit dringend verlegen om een paar brokjes. Voor één keertje maar, dan los ik in het vervolg mijn problemen zelf wel weer op. Ja, mevrouw K.? Alsjeblieft?

8 opmerkingen:

Greet zei

Wat een mooie serie foto's, mevr. K.

Pim zei

Schitterende serie !
Het Lijkt net of Meipie C. dwars en eigenlijk schuin door de deur heen naar de Boezelmans kijkt.
Misschien is het wel zo, dat haarmeisjes door deuren heen kunnen kijken.

Ma Tok zei

Wat ziet Cera er ontzettend schattig uit, kon u die blik weerstaan, mevrouw Katblad?

Mevrouw Katblad zei

Nou Pim, haarfabrieken beschikken inderdaad over telepathische krachten, vooral als ze Poes en Links zijn!

en Ma Tok:
Natuurlijk konden we die blik niet weerstaan, hebben tenslotte de Boez een schop(je) gegeven en de deur voor Cera helemaal opengeschoven!

Pim zei

@ Mevrouw Ma Tok:
Volgens recente informatie is (volgens de Chinezen soms zelfs een haas) Mevrouw Ka Konijn niet van het verkeerde kunnen.
Op zijn Leidsch niet van de pot gepleurd zeg maar.

Ma Tok zei

@Pim: is Mevrouw K. een konijn volgens de Chinese kalender? Zo nee, wat bedoelt u dan met Mevrouw Ka Konijn?

Mao Mauw Dong ( 茅董喵 ) zei

Waarde Jarige mevrouw Konijn, 尊敬的女士兔,
Zullen wij vool uw volgende jaardag in plaats van Peking Eend en Gebakken Blafbeest voor de afwisseling Babie Pang Pang Konijn wokken ?

Pim zei

@ Ma Tok:
Jazeker. En Mevrouw K. is naar eigen zeggen zeer verguld met deze exotische duiding.
Want zegt u nou zelf, Mevrouw K. Steenbok of Mevrouw K. Kemphaan fluistert toch voor geen meter.