Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 januari 2015

(On)rust in de tent

De Boez:
Daar zal je d'r hebben. Komt zeker de gordijnen opendoen terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. En nou ben ik dus wakker geworden van haar gestamp op de trap. Lag net zo lekker te dromen. Stom mens.
Gaat ze nog lopen flitsen ook...
Ze heeft hier niks te zoeken, verstoort met haar aanwezigheid alleen maar de rust. Onze rust. En die hebben we hard nodig.
Cera:
Ha, daar is mevrouw K. Zou ze willen dat we aan het werk gaan?
Ah, ze is natuurlijk naar boven gekomen om mij te fotograferen. Wel vervelend die flits, maar dat zal wel nodig zijn. Afijn, als ik er maar goed opsta, de rest doet er eigenlijk niet zo toe.
Eén foto maar? En ik lig er net zo mooi bij!
Of zou ze willen dat ik even op mijn andere zij ga?
Ze zegt helemaal niks. Wat moet ik nou?

Oscar: Mmmpppfffff.

Boez:
Ja, en wat nu? Nog niet genoeg plaatjes geschoten? Kan ik nu weer verder gaan slapen of heb je misschien Snoepies bij je? Zal wel niet want we krijgen nooit Snoepies boven.
Nee heh, niet die gordijnen open, K! Het licht doet zo'n pijn aan mijn ogen en er is bovendien buiten toch helemaal niks te zien....
Behalve een hoop nattigheid dus. Tjonge, wat een triestige bedoening daar. Geen haarfabriek op straat want het is hondenweer. Of verzopen-katten-weer, zo zou je het ook kunnen noemen.
Wat zag ik daar? Nee, het was niks. Kun je ook niet verwachten want niemand gaat naar buiten als er zoveel nattigheid is. Ik heb daar toch zo erg de pest aan, aan al dat vocht in de lucht! Maar ik lig hier goed. Als ik zou willen zou ik de hele dag wel kunnen slapen. En af en toe even naar buiten kijken, alleen maar uit nieuwsgierigheid. Maar dan weer lekker verder tukken. Tot de nattigheid voorbij is. Of totdat het Snoepiestijd is.

Oscar:
Ah, mevrouw K is er! En ze heeft de gordijnen omhoog gedaan. Opeens een hoop schel licht in de kamer. Ze zal toch niet het zuigmonster gaan pakken? O nee, ze maakt een paar foto's van ons. Dat is goed, daar heb ik geen last van. We zouden toch niet aan het werk moeten vandaag? Nee, dat kan ze niet van ons verwachten. Bovendien lig ik net zo lekker hier en dat zou graag nog even willen voortzetten. Maar dat zal K. wel begrijpen, vooral als ik gewoon mijn ogen dicht hou.Ik snap echt niet wat er allemaal aan de hand is. Eerst dacht ik dat we misschien aan de bak moesten, toen nam ze wat foto's, daarna deed ze de gordijnen open en het lijkt er nu op dat ze weer weggaat. Ondertussen is de Boez chagrijnig geworden en zal het niet meer lang duren voordat hij zich weer zo nodig moet afreageren op mij.
En ik ben dus nu helemaal in de war omdat de rust compleet verstoord is en ik niet weet wat er gaat gebeuren. Gelukkig is de Os de rust zelve. En hij ligt tussen de Boez en mij in, dus dat geeft me toch wel een gevoel van veiligheid. Maar met die Boez weet je het maar nooit. Het lijkt me het beste wanneer mevrouw K. snel weer naar beneden gaat zodat we allemaal weer verder kunnen tukken.

En aldus geschiedde.

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat een zalige rust daarboven.

Pim zei

Liggen de Jongens en Meipie niet meer op bed bij Mevrouw Ka Konijn de Hoofdinspecteur dan ?