Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 januari 2015

De hel brak los!

Oudejaarsavond.
Boez verstopt zich op verschillende plaatsen, hij zit voornamelijk onder het logeerbed weggekropen maar ligt af en toe ook op een ander plekje, zoals hier, bovenop een stapeltje kussentjes met zijn kop tussen wat kledingstukken van mevrouw K.

Oscar heeft het wel heel erg te kwaad. Hij ligt vooral onder onze sofa, in een hoekje. Vlakbij hem ligt een witte speelgoedmuis; wij weten niet hoe die daar is gekomen. Ook gevlucht voor de knallen?

Beide jongenshaarfabrieken hebben geen behoefte aan hun diner, ze willen liever met rust gelaten worden...
Cera dribbelt wat heen en weer en kijkt verschrikt in de richting van de knallen en de flitsen. Hier zit ze op de bank en houdt ze ons keukendakraam in de gaten.
Zij heeft wél gewoon gegeten.
Mevrouw K. probeert rust uit te stralen en zit gewoon op de bank wat naar de beeldbuis te kijken. Zij heeft een schaaltje oliebollen neergezet om van te smikkelen, met daarbij een glaasje sterk spul.
Vlak naast de bank staan de portretjes van Japekoppie en Tokkie Troy, en K. heeft de kaarsjes die erbij staan aangestoken.


Cera maakt van de gelegenheid gebruik het kussentje van Oscar uit te proberen en draait er wat rondjes op. Ze gaat er echter niet op liggen, en dat is maar goed ook, vindt mevrouw K.
Cera komt nog een tijdje bij K. op de bank zitten, maar als het geknal al te heftig wordt, gaat ze toch maar naar boven om zich daar te verstoppen onder het grote bed.

Stand van zaken om ongeveer 10 minuten voor twaalf:
Oscar ligt onder het aanrecht in de keuken, Boez onder het logeerbed, Cera onder het grote bed.

En dan breekt de hel los....

1 opmerking:

Ina Rus zei

Wij konden Igor nergens vinden, we weten nog steeds niet waar hij zich heeft schuilgehouden. Gelukkig lag hij vanochtend weer gewoon lekker in zijn mandje. De anderen verstopten zich op voor ons zichtbare plaatsen, waar ze zelfs voor snoepies niet uit wilden komen. We hebben het weer overleefd.